Затвори

ЙОНУЦ ФАРКАШ, регионален мениджър за България, Албания, Македония и Kосово на Schneider Electric. 

Снимка: Юлиян Донов

РАДОСТИНА ДОБРЕВА, HR мениджър на аутсорсинг компанията Concentrix. 

Снимка: Дияна Георгиева

ИВЕЛИНА ПЕТРОВА е HR директор във "Фадата". Завършила е икономическа психология в УНСС и управление и развитие на човешките ресурси в НБУ.

Снимка: Личен архив

РАДОСЛАВА КРОСНЕВА е HR мениджър в "Сосиете Женерал" повече от 6 години. Присъединява се към банката преди 8 години. Професионалист в сферата на човешките ресурси с повече от 17 години опит, главно в международни компании. Има магистърска степен по международни икономически отношения, професионална квалификация по журналистика, както и MCIPD по управление на човешките ресурси към Института в Лондон. Омъжена, с едно дете.

Снимка: Дияна Георгиева

РАДА ЙОСИФОВА, началник-отдел "Човешки ресурси" в Райфайзенбанк България.

Снимка: Юлиян Донов

НЕВЕН ДИЛКОВ, изпълнителен директор на телекомуникационната компания "Нетера". 

Снимка: Юлиян Донов

 ГЕОРГИ ГЕРГИНОВ е изпълнителен директор на NaXex Technological Development. Преди това е работил за SAP Labs, където стартира управленската си кариера. Професионалният му път включва и дългогодишен опит като софтуерен инженер. Съосновател и председател на УС на Асоциацията за иновации в софтуерните технологии (ISTA), която организира едноименната ежегодна конференция - едно от най-значимите събития за софтуерната ни индустрия. Завършил е ТУ в София.

Снимка: Дияна Георгиева

КИРИЛ БОРАДЖИЕВ е управляващ партньор в HRS Bulgaria. Завършил е бизнес администрация в университета RWTH Aachen, Германия. Кариерата му започва като консултант по подбор в една от най-големите HR агенции в света, след това е управител на клон в същата агенция.

Снимка: Юлиян Донов

НИНА СТАНЧЕВА е изпълнителен директор и един от създателите на "Агенция за събиране на вземания" ЕАД (АСВ), една от водещите компании в изкупуването на вземания в България и Румъния, която през 2016 г. беше придобита от норвежката B2Holding. Има солиден опит в управлението на необслужвани задължения. Завършила е търговия в УНСС.

Снимка: Юлиян Донов

КЛАУДИЯ ЧАСАР ТОРКАР е изпълнителен директор на ALD Automotive България от създаването на компанията у нас през 2014 г. Присъединява се към ALD Automotive в средата на 2009 г. като мениджър "Офис клон" в ALD Automotive Словения, а по-късно, през 2011 г., добавя към своите отговорности и ролята на регионален директор "Продажби" за Адриатическия регион (Словения, Сърбия и Хърватия). Преди това 10 години е била част от екипа на Porsche Group на различни ръководни позиции. Има магистърска степен от Икономическия факултет на Университета в Марибор, Словения, и бакалавърска степен от Икономическия факултет на Университета в Любляна. Говори свободно 6 езика.

Снимка: Юлиян Донов

Уроците на Дейл Карнеги: Как да изградите нагласа, която ще ви донесе спокойствие и щастие!

Изпълвайте съзнанието си с мисли за спокойствие, смелост и надежда. Ако мислим за нещастието, ще бъдем нещастни. Ако мислим за страха, ще бъдем страхливи. „Каквито са мислите ти, такъв си и ти“, казва д-р Норман Винсент Пийл.

     ● Никога не се опитвайте да се разплащате с враговете си. „В храсталаците в Мисури съм залавял четириноги скунксове, а като възрастен мъж съм се натъквал и на няколко двукраки такива по улиците на Ню Йорк. От горчив опит знам, че няма никакъв смисъл да закачаш който и да е от тях“, коментира в тази връзка Дейл Карнеги.

     ● Очаквайте неблагодарност. Естествено е за хората да забравят да бъдат благодарни. Ако искаме да сме щастливи, нека престанем да мислим за неблагодарността и да даваме от себе си заради самата самата радост от даряването.

     ● Мислете за добрите неща в живота си, не за тревогите. След дълъг престой  във вълшебния свят на красотата често сме прекалено слепи или презадоволени, за да го оценим.

     ● Не подражавайте на другите. Никой не иска имитация, никой не се задоволява с фалшива монета. Направете най-доброто от това, което ви предлага природата, казва още Дейл Карнеги.

     ● Опитайте се да спечелите от загубите си. Когато на мъдрия човек му дадат лимон, той си казва: Какво мога да науча от това   Как да направя от лимона лимонада?

     ● Създавайте щастие сред другите. Мисълта за другите не само предотвратява тревогата за вас самия, но и ви помага да печелите много приятели и да се забавлявате.

     ● Молете се! Молитвата има своя практична страна за тези, които изповядват определена вяра, но и за тези, които не са вярващи, смята Карнеги. В нея човек изразява точно това, което ни тревожи.

     ● Не се притеснявайте от критиката. Запомнете, че несправедливата критика е скрит комплимент. Когато ви порицават и критикуват, това обикновено е защото отсрещната страна иска да се чувства важна и значима. Всъщност, често това е знак, че сте постигнали нещо и сте достоен за внимание.

     ● Направете най-доброто, което можете. „Правя най-доброто, което зная как се прави – най-доброто, на което съм способен и смятам да продължавам по този начин до края. Ако накрая се окажа прав, то критиките срещу мен няма да имат значение. Ако обаче се окаже, че съм сбъркал, и десет ангела да кажат, че съм бил прав, това няма да има значение“, казва Ейбрахам Линкълн.

     ● Анализирайте собствените си грешки и критикувайте себе си. Нека си направим списък с грешките, които сме допуснали, и да се разкритикуваме, препоръчва Карнеги. Тъй като не можем да се надяваме да бъдам перфектни, нека направим като Е. Х. Литъл: да поискаме безпристрастната, полезна и конструктивна критика, съветва той.

Из Златната книга на Дейл Карнеги

-----------------------------------------------------------------

Дейл Карнеги е роден през 1888 г. в Мисури, САЩ, и получава образованието си в Педагогическия институт в Уорънсбърг. Заминава за Ню Йорк като търговец и амбициозен актьор и започва да преподава уроци по комуникация за възрастни в Християнската младежка организация там. През 1912 г. се ражда световноизвестният „Курс на Дейл Карнеги”.

Автор е на няколко бестселъри, включително „Как да печелим приятели и да влияем на хората” и „Как да престанем да се безпокоим и да започнем да живеем”. Книгите му са издадени в над 50 млн. екземпляра, преведени на 38 езика.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 12.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 12.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6758
0.59673
CNY
10
2.5115
3.98168
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22082
0.450284
RUB
100
2.82257
35.4287
USD
1
1.66227
0.601587