Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

10-те големи камъка - българска разработка, която обединява екипи в различни локации

Петър Иванов е старши мениджър, executive coach и keynote speaker с над 20-годишен международен опит. От 1998 г. работи в Унгария и Германия за международни компании. Носител е на две престижни корпоративни награди на Бритиш Американ Тобако - „Best of the best” на Global IT Services през 2007 г. и награда за иновации Global IT Connect Award през 2012 г.

Автор на новата, високоефективна методология Virtual Power Teams е мениджърът Петър Иванов

Как да създадете и да управлявате успешно екипи, които са разположени в два различни града, в две различни държави или на два или повече континента? Тези групи хора работят в различни часови зони и географски дестинации, но всекидневно им се налага да внедряват иновации или нови процеси в работата си, да се справят с предизвикателства и да преодоляват проблеми. Какво би станало, ако има технология, която позволява тези екипи да се опознаят и работят в толкова близка конфигурация, сякаш всеки ден са заедно в обедната почивка?

Петър Иванов разработва методологията Virtual Power Teams, чрез която трансформира международните виртуални екипи и ги прави високо ефективни, успешни и единни. Специалната система, наречена „10-те големи камъка” или „The 10 Big Rocks”, е базирана на 20-годишния му международен опит в интернационални компании и работа с виртуални екипи.

Приносът на Virtual Power Teams за компании от всички сектори на икономиката е доказан с прилагането му в екипи, разположени в Източна и Западна Европа, Азия и Африка. Не на последно място добавената стойност на методологията, е че пести пари на компаниите, които се възползват от нея, защото прави ненужни допълнителните разходи за придвижване на хора от едно място на друго, за да бъдат обучени, финансиране на team buildings или организиране на семинари. Вместо това виртуално се прилага стриктна и структурирана комуникация, седмични неформални конферентни разговори, по време на които всеки член от екипа описва на кратко новостите в личен и професионален план, както и месечна конференция, по време на която всеки презентира прогреса си във формален стил и според избраните темплейти за работа.

„Придавам особена важност на индивидуалните качества и особености на всеки член на екипа, защото хората трябва да се представят един на друг, както професионално, така и личностно. По-късно това оказва положително влияние върху отношенията им. Друга важна особеност е даването на свобода на действие на членовете на екипа и взаимната им зависимост един от друг – във виртуалните екипи ръководителят най-често е физически далече и хората трябва да имат свобода да вземат решения и да носят пълна отговорност при изпълнение на задачите си.”, споделя Петър Иванов.

Основната целева група за прилагане на методологията са Project мениджъри и ръководители на отдели, които са базирани на две или повече локации. Дистанционно виртуалните екипи преодоляват часовите зони, физическата дистанция и културните различия. Петър Иванов вече е реализирал проект в академичната сфера, по време на който екип от 5 000 души, разположени по целия свят, онлайн проектират устойчиви на урагани училища за Филипините.

За свой партньор в България Петър Иванов избира ITCE, лидер на пазара у нас, с над 15 годишен опит в областта на IT и мениджмънт обученията и консултантските услуги.

За да изведе най-добрите подходи и практики, мениджърът Петър Иванов ще направи презентация за първи път пред българска аудитория на 27 март 2014 г., четвъртък, в трейнинг центъра на ITCE, бул. Цариградско шосе № 115 Г, Бизнес център „Мегапарк”, ет. 1, от 18.30 часа. Интерес към презентацията са изразили над 40 мениджъри от водещи компании в областта на IT, телекомуникациите, софтуерната индустрия и банковия сектор. По време на лекцията си Петър Иванов ще презентира няколко основни момента от методологията, а именно:

- Как да намалим дистанцията между членовете на даден екип, въпреки физическото разстояние между тях;
- Как да провокираме по-голяма ефективност в индивидуалните способности на всеки един от екипа и да засилим възможностите на целия екип, за да постигнем отлични бизнес резултати;
- Как забавно да управляваме виртуални екипи, за да дадат те отлични резултати.

Повече за Петър Иванов и Virtual Power Teams може да научите на официалния му уебсайт: www.peter-ivanov.com

 

 

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258