Затвори

Едно добро пиво трябва да има минимум 3 см пяна, която да се задържи от 3 до 5 минути

Цвета Гюрова е част от екипа на ЗАГОРКА от 12 години. Има две магистърски степени, едната от които "Инженер-технолог: вино, пиво, високоалкохолни и безалкохолни напитки" от Университета по хранителни технологии - Пловдив. Тя е единственият сертифициран от ХАЙНЕКЕН майстор пивовар в страната.

Проект на българска компания за мобилни билети стартира във Великобритания

Пилотен проект на българската компания за мобилни билети TICKEY тръгва във Великобритания. От началото на този месец пътниците на фериботите FalRiver в Корнуол, Великобритания ще имат възможността бързо, лесно и удобно да закупуват своите билети за пътуване, само с един клик на смартфона си. Мобилното приложение използва умна система за таксуване, съобразена с типовете билети на фериботната компания, която винаги гарантира най-добрата цена. По този начин TICKEY спестява на пътниците време, нуждата от пари в брой, чакане на опашки, затворени гишета или развалени вендинг машини.

TICKEY бе първият в историята български представител на световното предприемаческо състезание за технологични проекти в полза на обществото - Seedstars Summit. То се проведе за трета поредна година в Лозана, Швейцария, между 1 и 6 март. Там компанията се състезава с още 54 стартъпа и бе сред тримата финалисти за специалната награда от 500 000 долара на lastminute.com – организация, която подкрепя компании, фокусирани върху транспорта. Изпълнителният директор на lastminute.com – Фабио Канавале, обяви публично, че за в бъдеще ще си партнира с TICKEY за изграждане на цялоста концепция за по-ефективно и удобно пътуване в градовете.

От 1 до 3 март част от екипа на TICKEY участва в най-голямото изложение за иновации в транспорта – IT Trans. Там българската компания успя да впечатли посетители, конкуренти и потенциални клиенти с изключително удобното си решение, интелигентната система за таксуване и бързата интеграция на услугата. За разлика от конкурентите си TICKEY не използва QR кодове, не е нужно да бъде въвеждана допълнителна информация, като дестинация, цена, банкова карта при всяка покупка. Именно тези предимства на приложението, както и времето за покупка на билет, потребителски насочения дизайн и лесната интеграция на системата привлякоха силно вниманието на посетителите на изложението. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058