Затвори

Новият Duster идва у нас на впечатляваща цена

Дългоочакваният нов модел на Dacia Duster вече е в България и от утре компанията ще започне да приема поръчки. Дебютът пред родна публика бе направен днес на автомобилното изложение в София. Цените няма да се различават от тези на предходния модел. Базовата цена започва от 21 990 лв. с ДДС.

Новият Duster идва с по-голяма радиаторна решетка, нов светлинен подпис, включващ LED дневни светлини, разделени в три секции, раздут преден капак и калници за по-внушителен вид. Стоповете са монтирани в самите ъгли.

Кросоувърът е с изцяло нов интериор. Използвани са много по-качествени материали, намалени са значително паразитните шумове в купето. Има ново арматурно табло, което е фокусирано върху водача, благодарение на своята S-образна форма. В централната конзола е монтиран дисплеят на системата MediaNav Evolution, който осигурява на потребителя по-ясен и лесен достъп. Новите бутони, наподобяващи клавиши на пиано, придават на купето модерно усещане.

Нов е и дизайнът на шофьорската седалка. Тя е с нова рамка и по-плътна пяна за подобрена странична упора и издръжливост. Седалищната част е с 20 мм по-дълга. Шофьорската седалка идва с подлакътник, регулиране на лумбалната опора и нова система за регулиране на височината

Новият Duster е първият модел на Dacia, който ще предлага автоматична климатична система. С пет вентилационни отвора (три по средата и по един във всеки край на арматурното табло) студеният или топъл въздух се обдухва по оптимален начин в купето. Климатичната система е модернизирана за употреба в по-топли климатични условия.

Новият Duster вече се предлага и с безключов достъп – технология, която се използва и тества от няколко години в цялата Groupe Renault. Тази ергономична система отваря автоматично всички врати, когато водачът се доближи до автомобила, и предлага дистанционно заключване (допълнено със звуково потвърждение) при отдалечаване автомобила. Не се налага водачът да изважда ключа от джоба си, за да стартира двигателя, тъй като това става чрез старт/стоп бутон.

Новият Duster запазва офроуд качествата, които помогнаха на модела да постигне толкова голям успех. Макар визуално да е много по-внушителен, новият Duster предлага размери близки до тези на своя предшественик: 4,3 метра дължина и 1,8 метра широчина, голям пътен просвет (210 мм), ъгли на заход и отход от съответно 30 и 33 градуса, които са гарант за истински офроуд способности.

Автомобилът е оборудван с камера с различни перспективи, която обединява четири камери (една отпред, по една от всяка страна и една отзад). Системата позволява на водача да следи зоната около автомобила и да маневрира абсолютно спокойно, когато шофира. Тя е полезна и по време на паркиране и се активира автоматично, когато включите автомобила на заден ход.

Контрол за спускане по наклон (HDC) и Асистент за потегляне по наклон (HSA) улесняват шофирането на наклонен терен.

За офроуд ентусиастите, 4Х4 мониторът обединява компас и известява в реално време водача за ъгъла на наклон на автомобила.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67854
0.595756
CNY
10
2.50571
3.99088
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21729
0.451001
RUB
100
2.82854
35.3539
USD
1
1.65819
0.603067