Затвори

По-добър сън за по-добър живот

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

- Господин Димитров, защо се насочихте към индустрията с матраците?

- Първоначалната ни идея с екипа въобще не беше свързана с матраци. Започнахме с идеята да помогнем на хората да се наспиват по-добре и така да се чувстват много по-добре през деня. От личен опит знам как, без значение колко добре се храня и колко добре тренирам, ако не се наспивам, всичко ми куца – уморен съм през деня, в лошо настроение съм, не съм продуктивен и губя мотивация. Накратко – кофти сън, кофти живот. Това се превърна и в мисията ни като компания – да подобрим съня на хората. Чисто случайно се сблъскахме с едно проучване, направено в Европейския съюз, че втората най-често срещана причина за лош сън е неудобен матрак. И тогава си казахме:"Аха! Хайде да го решим тогава този проблем!" и така се заехме да създадем най-удобния матрак, правен някога и след година лутане, труд, стотици часове тестване стигнахме до Amber." Получи се наистина уникален продукт, който взе и световен патент, и най-якото е, че е изцяло произведен в България и ще продължи да бъде така.

- По какъв начин смятате, че ще изпъквате в сектора?

- За да прецениш дали един матрак е за теб трябва да спиш на него поне 2 седмици. Затова ние си казахме – махаме всички дистрибутори и шоуруми. Amber се продава единствено онлайн с директна доставка до клиента. Всеки получава 100 нощи пробен период, в които реално може да спи на своя матрак и по всяко време може да ни се обади и да го върне. Ние поемаме доставката обратно и в същото време му връщаме 100% от платената сума кеш. Без ваучери, без искания за доплащане за друг модел и смяна. Така продаваме Amber на много по-ниска цена, отколкото ако трябваше да бъде в магазините, с най-добрите потребителски условия. С това изпъкваме.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Елена Дречева е изпълнителен директор на "Коника Минолта Бизнес Солюшънс България" ЕООД от 2005 г. Завършила е стопанско управление и международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". Работи в ИТ сектора повече от 17 години. Снимка: Юлиян Донов

Манипулацията е лесна за прилагане, ефектът настъпва много бързо, още след първата процедура и е дълготраен, казва д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България

тол система

Снимка: Дияна Георгиева / Мениджър Нюз

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.10.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 20.10.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6865
0.592944
CNY
10
2.50052
3.99917
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.18229
0.458234
RUB
100
2.88182
34.7003
USD
1
1.65496
0.604244