Затвори

Кока-Кола ще инвестира 20 млн. евро в България през следваката година

Боряна Манолова, зам.-председател на КРИБ и председател на Съвета на жените в бизнеса връчи най-високото отличие - почетния Златен знак на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България на висшия мениджмънт на Кока-Кола за цялостен принос към икономическото, соицалното и образователното развитие на България.

Сериозни инвестиции и обществено-значими ангажименти обяви Кока-Кола на специалното си коледно събитие, което компанията организира днес, за да благодари на своите партньори и приятели, заедно с които реализира редица проекти в България за по-добро и устойчиво бъдеще като инвестираи в местните общности, развитието на младите хора и опазването на околната среда.

България се развива като стратегически важна локация за бизнеса на глобалния лидер в производството на безалкохолни напитки и през следващите 4 месеца компанията ще инвестира 6 млн. евро в различни , а до началото на 2019 година те ще нараснат до 20 млн., обяви  Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България. През годините, в които компанията оперира в страната, инвестициите в българската икономика надхвърлят над 550 милиона. Именно благодарение на съвместните усилия със своите партньори, Кока-Кола осъществява редица проекти в полза на обществото, в които ежегодно се инвестират над 700 хиляди лева.

Освен това поетият наскоро ангажимент на глобално ниво от Coca-Cola да намали захарта и калориите в своите продукти с 10%, в България ще бъде надхвърлен и процентите ще бъдат 20 като на практика всеки две от три напитки, произведени от компанията ще са нискокалорични, съобщи  Стоян Иванов, изпълнителен директор на Кока-Кола България. Кока-Кола е и водещата в индустрията компания, която се ангажира да информира своите потребители и да постави таблици с хранителните стойности върху етикета си, допълни той.

Двамата изпълнителни директори благодариха лично на всички свои партньори, сред които представители на институции, работодателски организации, общини, медии и партньори.

В България Кока-Кола развива социална дейност в три основни направления: развитие на младите, околна среда и подкрепа на местните общности. Сред най-големите инициативи на Кока-Кола са екологичната кампания „Моят зелен град“, която отбеляза своята 10-та годишнина през 2017 г. В нея се включват редица неправителствени организации и партньори с цел популяризиране на грижата за околната среда. Като част от 10-те издания на „Моят зелен град“ служители на Кока-Кола в България успяват да озеленят, почистят и облагородят редица местности, горски пространства и паркове в София и страната, а през изминалите три бяха засадени и осиновени 5250 дървета, за които Кока-Кола полага специални грижи като част от кампанията.

Развитието на младите хора е основен приоритет на Кока-Кола и именно затова най-новата инициатива - образователната програма „Дай старт на успеха“ цели намаляването на броя на икономически неактивните млади хора у нас. Кока-Кола ХБК България е партньор на фондация „Заедно в час“ и подкрепя визията за равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, както и е съмишленик на инициативата „Образование 2030“, чиято цел е качествена промяна в българското образование.

Преди броени месеци Кока-Кола ХБК България е посочена за най-желан работодател от студентите в първото по рода си национално проучване Graduated Survey, проведено сред 7003 студенти от 51 български университета. В компанията пряко са заети 2 100 души, но всъщност тя поддържа 19 200 работни места в българската икономика, представляващо 0.6 % от работната сила в страната. От 2002 г. до днес са създадени два модерно оборудвани центъра за производство на безалкохолни напитки и минерална вода, откриха се два центъра за споделени услуги в областта на информационните технологии, финансите и човешките ресурси.

За поредна година стартира Коледна благотворителна кампания на Coca-Cola в България и БЧК за осигуряване на „Топъл обяд“ в училище. Оборотът от кампанията „Кока-Кола коледна работилница за добрини“ ще бъде дарен на Българския Червен кръст за осигуряване на „Топъл обяд“ в училище за 300 деца в неравностойно положение. Кока-Кола е и постоянен дарител при бедствия в страната.

Събитието уважиха министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Гърция негово превъзходителство Григориос Василоконстандакис и заместник посланикът на САЩ нейно превъзходителство Мартина Стронг. Привествия бяха получени от Българската агенция на инвестициите, от министъра на образованието, Комисията по защита на околната среда и водите и от министъра на българското председателство на ЕС. Компанията беше удостоена и с почетния Златен знак на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за цялостен принос към икономическото, соицалното и образователното развитие на България, както и с почетния плакет на БЧК за партньорство в сферата на дарителството и доброволчеството.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 15.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 15.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67609
0.596627
CNY
10
2.50677
3.9892
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.81397
35.537
USD
1
1.65664
0.603631