Затвори

Снегът идва и в София

Дъжд вали в голяма част от страната, а в Трънско вече вали сняг и има тънка снежна покривка.  В следващите часове след обяд  и  привечер валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилват. На места  количествата им ще превишат 50 литра на квадратен метър.

Температурите в момента са от  2 до 5 градуса по високите полета, 3 градуса в Бояна и Горна Баня, около 9, 12 в централната и западна част на Дунавската равнина, до 15, 18 по Черноморието.

Циклонът, който причинява тази сложна обстановка и фактически  е виновен за застудяването и лошото време, преминава през страната ни и се движи на изток, предаде dir.bg.

В тила си той е захранван от относително студено ядро въздушна маса във височина, която в следобедните часове  и привечер ще се настани за кратко над страната ни.

Преносът е от североизток, а утре ще се смени със северозападен и това ще доведе до начало на повишение на температурите.

Преваляванията ще продължат, като по-късно след обяд  и привечер дъждът ще преминава в сняг и в Софийско.

В града трайна снежна покривка няма да се образува, но в околните населени места, разположени на малко по-голяма надморска височина, е вероятно да се задържи временна снежна покривка.

Дневните температури в по-голямата част от страната ще бъдат по-ниски от тези в началото на денонощието, това е  така нареченият "обратен ход на температурата", заради нахлуването на по-студения въздух.

След обяд в Софийско температурите ще останат от 2 до 5 градуса, а привечер ще се понижат с 2-3 градуса.

В останалата част от страната, температурите ще бъдат от 8, 9 на северозапад до 15, 17 градуса в крайните югоизточни райони.

През нощта преваляванията от северозапад  и югозапад ще спират, но на изток и в централните части валежите щепродължат до ранна утрин и утре преди обед.

Последно ще спре да вали  в крайните североизточни райони утре.

Още утре студеното ядро ще се размива  и изнася на изток.

Облачността ще бъде променлива, а температурите - от около 9, 10 по високите полета, до 15, 16 в северозападните и крайни южни райони.

Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър.

От понеделник ще се установи по-меко време, с повишаващи се температури и почти без валежи. Сутрин около водните басейни и  в котловините са възможни краткотрайни мъгли.

Към средата на седмицата времето ще се върне към обичайните есенни рамки: хладни и студени утрини, но сравнително топло след обяд, с температури около и  малк о над 20 градуса.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Елена Дречева е изпълнителен директор на "Коника Минолта Бизнес Солюшънс България" ЕООД от 2005 г. Завършила е стопанско управление и международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". Работи в ИТ сектора повече от 17 години. Снимка: Юлиян Донов

Манипулацията е лесна за прилагане, ефектът настъпва много бързо, още след първата процедура и е дълготраен, казва д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България

тол система

Снимка: Дияна Георгиева / Мениджър Нюз

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.10.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 20.10.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6865
0.592944
CNY
10
2.50052
3.99917
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.18229
0.458234
RUB
100
2.88182
34.7003
USD
1
1.65496
0.604244