Затвори

Сърбия мълчала 5 дни за смъртта на Асен Петров

Снимка: Дияна Георгиева/Мениджър Нюз

Сръбските власти са забавили с дни информацията за трагичния случай с българина Асен Красимиров Петров, видеооператор на сайта Sportal.bg, за който стана ясно днес, че е открит мъртъв в Белград. Това става ясно от официално съобщение на МВнР. Посолството ни в Белград е предприело действия за  изразяване на остър протест за забавяне на информацията относно съдбата на българския гражданин, съобщават от Външно.

Дипломатическата ни мисия е получила вчера  информация за изчезването на Асен Петров и е предприела незабавни действия за изясняване на случая, посочват още от МВнР. От вчера тръгна и кампания във Фейсбук с молба за съдействие, в която се посочваше, че Асен Петров е в неизвестност от 6 януари и оттогава не отговаря и на мобилния си телефон.

Според информация, получена от бюрото на Интерпол - Белград и предоставена от посолството ни на МВнР, "на 4 януари в 23.40 часа, в Белград, пред сградата на ул. "Милутина Миланковича" 30 е било намерено безжизнено човешко тяло, за което има основания да се предполага, че е на българския гражданин Асен Красимиров Петров." В момента тялото се намира в Съдебна медицина за извършване на процесуално-следствени действия.  Според информации, появили се в сръбски медии, младият български оператор е починал вследствие на падане от висока сграда. Води се разследване по няколко версии.

Посолството ни в Белград е направило запитване до сръбското МВнР за получаване на официално потвърждение на информацията и допълнителни данни по случая, като е предприело и действия за изразяване на остър протест за констатираното забавяне с 5 дни, се посочва в съобщението.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Людмил Даскалов, директор на Легранд България представя програмата ELIOT.

Кристиан Викторов е изпълнителен директор и един от основателите на стартъпа NemeSys Infosecurity. Завършил е бакалавърска степен по ИТ бизнес мениджмънт в училището по бизнес на Aston University в Англия. Има опит в консултантската практика по киберзащита и подсигуряване на ИТ рисковете на PwC във Великобритания. Член е на Британското компютърно общество (The British Computer Society). Има сертификат за владеенето на принципите по управление на информационна защита (CISMP).

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 26.06.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.06.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.80244
0.554803
CNY
10
2.55955
3.90694
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22747
0.44894
RUB
100
2.9337
34.0866
USD
1
1.7505
0.571265