Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Сърбия мълчала 5 дни за смъртта на Асен Петров

Снимка: Дияна Георгиева/Мениджър Нюз

Сръбските власти са забавили с дни информацията за трагичния случай с българина Асен Красимиров Петров, видеооператор на сайта Sportal.bg, за който стана ясно днес, че е открит мъртъв в Белград. Това става ясно от официално съобщение на МВнР. Посолството ни в Белград е предприело действия за  изразяване на остър протест за забавяне на информацията относно съдбата на българския гражданин, съобщават от Външно.

Дипломатическата ни мисия е получила вчера  информация за изчезването на Асен Петров и е предприела незабавни действия за изясняване на случая, посочват още от МВнР. От вчера тръгна и кампания във Фейсбук с молба за съдействие, в която се посочваше, че Асен Петров е в неизвестност от 6 януари и оттогава не отговаря и на мобилния си телефон.

Според информация, получена от бюрото на Интерпол - Белград и предоставена от посолството ни на МВнР, "на 4 януари в 23.40 часа, в Белград, пред сградата на ул. "Милутина Миланковича" 30 е било намерено безжизнено човешко тяло, за което има основания да се предполага, че е на българския гражданин Асен Красимиров Петров." В момента тялото се намира в Съдебна медицина за извършване на процесуално-следствени действия.  Според информации, появили се в сръбски медии, младият български оператор е починал вследствие на падане от висока сграда. Води се разследване по няколко версии.

Посолството ни в Белград е направило запитване до сръбското МВнР за получаване на официално потвърждение на информацията и допълнителни данни по случая, като е предприело и действия за изразяване на остър протест за констатираното забавяне с 5 дни, се посочва в съобщението.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258