Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Джуди Денч влиза в ролята на английската кралица Виктория

Джуди Денч (вдясно) в компанията на Хелън Мирън зад кулисите на театрална постановка в Лондон по повод 400 години от смъртта на Уилям Шекспир през 2016 г. Снимка: Guliver / Getty Images

Британската филмова и театрална актриса Джуди Денч (82 г.) продължава да смайва публиката с участията си. Следващата й голяма изява на екрана ще бъде в кинопродукцията "Довереникът на кралицата", където ще влезе в ролята на една от най-важните личности в историята на английския кралски двор - кралица Виктория. 

Филмът ще бъде представен по кината тази есен. Той ще пренесе зрителите в кралския двор на Великобритания от края на XIX в. и ще разкаже действителната история на приятелството между кралица Виктория и нейния млад индийски слуга Абдул Карим (в ролята: Али Фазал).

Когато Абдул Карим пристига от Индия, за да присъства на тържествата по случай Златния юбилей на кралицата, той изненадващо се превръща в любимец на Нейно величество. Докато кралицата поставя на изпитание нормите и протокола на една институция, която самата тя обитава от десетки години, двамата заформят неочакван и предан съюз, който всички в домакинството на двореца се опитват всячески да саботират. Докато приятелството им се задълбочава, кралицата започва да вижда един различен свят, а благодарение на новата гледна точка, тя започва да си връща човечността.

Филмът е адаптация по книгата на Шрабани Басу „Довереникът на кралицата“ и е режисиран от номинирания за две награди "Оскар" ветеран Стивън Фрийърс ("Измамниците", "Кралицата"), по сценарий на Лий Хол ("Били Елиът"). В ролите, освен Джуди Денч и Али Фазал, влизат още Майкъл Гамбън, Еди Изард, Саймън Калоу, Адел Актар, Рут Маккейб, Тим Пигот-Смит, Джулиан Уодъм, Оливия Уилямс, Фенела Уулгар.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058