Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Борсите в Азия бележат ръст, валутите са в очакване на Тръмп

Снимка: Shutterstock 

Азиатските борси показаха добри резултати в сряда, но търговията с валута бе изненадващо спокойна, предвид предстоящата първа пресконференция на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, пише DailyFX.

Инвеститорите предпочетоха да бъдат по-внимателни в своите залози, имайки предвид факта, че речта на Тръмп ще дойде след затварянето на пазарите.

В Токио, индексът Nikkei 225 отбеляза повишаване, след ръст на щатския долар спрямо японската йена. Добрите новини за японската икономика дойдоха в късните часове на търговската сесия, след като стана ясно, че двата водещи национални индекса са достигнали връхни точки за 2016 година през месец ноември.

От друга страна, стоковите и валутните пазари привидно игнорираха преминаването на китайски самолетоносач и флот през Тайванския проток, на връщане от военно упражнение.  

В крайна сметка, валутните пазари бяха по-апатични от капиталовите пазари. Щатският долар поскъпна спрямо основните валути, докато двойката USD/JPY е на път да покрие загубите от последните два дена.  

Вниманието на инвеститорите обаче бе изцяло концентрирано върху новия американски президент. Пазарите тръпнат в очакване на нова информация относно политиката на Доналд Тръмп. Вероятността да получат нещо повече от общи рамки за новия финансовия план на президента, по време на пресконференцията в сряда, е ниска, но това не е достатъчно, за да държи ръцете н инвеститорите далече от търговските борси.   

В месеците след изненадващата победа на Тръмп витаеше идеята, че той е човек, който ще застане зад огромни фискални разходи. От тук се стигна и до рекорден скок в американските акциите, както на национално така и в световно ниво, и невиждани за последната година нива при зелените пари.

Британският паунд продължава да изпитва трудности, след повишените опасения за  „твърд Брекзит“, но настоящата му позиция срещу долара(1,21 долара за паунд) изглежда стабилна. От предстоящия ден се очаква до донесе изобилие от информация за икономиката на Обединеното кралство, като на първо място са данните за производството през месец ноември.  

Тази информация може да изглежда малко остаряла и не до там валидна, имайки предвид събитията след този период, но един евентуален ръст в индустриалния сектор, мотивиран от  по-ниската стойност на валута, може да бъде временно облекчение за британската икономика.   

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258