Затвори

Ето кои станаха носители на 19-те годишни награди в застрахователния сектор

За 9-та поредна година на тържествена церемония бяха връчени най-престижните годишни награди в застрахователния сектор - „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2016 г. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

На събитието по традиция присъстваше целият застрахователен, пенсионен и финансов сектор на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди.

Три награди бяха връчени в категория “Застрахователен брокер на годината”.

Призът в категория “Общо застраховане” за 2016 г. спечели "АЙ ЕНД ДЖИ Иншурънс Брокерс" ООД.

В категория “Животозастраховане”, първо място спечели "Евролайф България" ЕООД.

Приз в категорията „Най-динамично развиващ се застрахователен брокер” през 2016 г. спечели “Мусала Иншурънс Брокер” ООД

Отличените в "Пенсионноосигурително дружество на годината." са:

ПОК “Доверие” АД с награда в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“

В категория “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“ първо място спечели ПОД “Алианц България” АД.  Финансовият министър Владислав Горанов, който връчи наградата, поздрави сектора за това, че е преминал през сериозно предизвикателство. “Радвам се, че с гордо вдигната глава можем да отчетем, че тази част от финансовите институции и инфраструктура на държавата е на добро ниво. Ние ще продължим да подобряваме регулациите и законодателството в областта на застраховането и пенсионното осигуряване във всичките му фази. ”, каза той.

Наградата за най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2016 г. отиде при „ЕН ЕН Пенсионноосигурително дружество” ЕАД.

Победители в "Застраховател на годината станаха:

"ДЗИ - Общо Застраховане" ЕАД с приз в категория “Общо застраховане”

ЗАД “Алианц България Живот” в категория “Животозастраховане”.

Призът за най-динамично развиващо се застрахователно дружество за 2016 г. отиде при „Дженерали Застраховане“ АД с ръст на БПП от 67,5 млн. лева. спрямо предходната година.

Най-добрите компании в отделните категории бяха определени от експертно жури на база обективни публични критерии и показатели.

Дружествата победители получиха специални авторски пластики, символ на наградите, изработени от художника Андрей Янев и грамоти.

За 19-та поредна година организацията връчи и специални персонални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване, както и за застрахователно посредничество.

Призът за цялостен принос в развитието на българското застраховане беше присъден на Ралица Агайн-Гури - заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор".

Наградата за цялостен принос в развитието на осигурителните системи в България получи Милен Марков, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на ПОК „Съгласие”АД.

Специалната награда за особен принос в развитието на посредничеството в застраховането получи Ивета Кунова, председател на УС на БАЗБ.

Призьорите на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” получиха специално изработени статуетки на богинята на победата „Нике”, почетни грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.

Главният изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД Румен Янчев бе обявен посмъртно за почетен председател на попечителския съвет на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски". Почетният диплом бе връчен на неговата съпруга Весела Янчева. На негово име е учредена и годишна стипендия "Млад застраховател".

 

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67854
0.595756
CNY
10
2.50571
3.99088
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21729
0.451001
RUB
100
2.82854
35.3539
USD
1
1.65819
0.603067