Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Жилище на морето вместо депозит в банка

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Рекордно ниските нива на лихвите по депозитите провокираха търсенето на по-доходоносна инвестиция на спестените средства. За месец май т.г. средният лихвен процент по срочните депозити до 1 година е под 0,5%, сочат данните на БНБ. В момента купуването на ваканционен имот предлага значително по-добра възвръщаемост на годишна база от спестовните влогове. Цените на имотите на морето са стабилни, а предлагането е разнообразно. Инвестицията дава възможност за пасивни приходи с нисък риск. Най-голямото предимство за купувачите е, че могат да отсядат в собствено жилище на морето, а през останалото време да отдават имота под наем и така да си възстановяват инвестицията.

 Поморие се превръща в нова инвестиционна дестинация  заради минералните извори и лечебните свойства на калта и пясъка, които привличат все повече туристи. Мекият климат удължава летния сезон в курорта и позволява по-дълъг период на успешно отдаване на имоти под наем. Туристите, които го посещават, са предимно българи и руснаци. Привлича ги спокойствието в града и природните забележителности. Почиващите са главно семейства с деца, както и хора в по-напреднала възраст, които търсят тихо място за отдих. Много от тях се възползват от балнеологичните процедури по време на почивката си. Курортът се оказва все по-атрактивен за българските купувачи. За една година броят им се е утроил и вече делът им е 30% по данни на Green Life Development & Resorts. Очакванията на компанията са до 2018 г. процентът им да достигне 50%.

Купуването на апартамент в затворен комплекс е по-изгодно заради удобствата и развитата инфраструктура. Айвазовски парк в Поморие разполага със собствен парк, медицински център и предлага целогодишна поддръжка на жилищата. Комплексът е в непосредствена близост до плажа и СПА центровете, което увеличава потенциала му за висока заетост. Апартаментите с една спалня в Айвазовски парк варират между €30 000 и €40 000. Доходността им може да достигне 4-5%, ако собственикът използва услугата за гарантиран наем на фирмата-посредник. Ако предпочете да го отдава самостоятелно, се постига добра възръщаемост.

„Ако човек разполага с €35 000, добра възможност би била за него да инвестира средствата си във ваканционен имот. При настоящата ситуация на пазара, той може да възвърне инвестицията си напълно за около 10 години“, поясни Екатерина Желяпова, търговски директор в Green Life Development & Resorts. Комплексът предлага жилища в широка ценова гама – от €25 000 до €60 000.  

Пепи Димитрова

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058