Затвори

Дните на кариерата срещат изискванията на работодатели и бъдещи служители

Аделина Костова, Мениджър Човешки ресурси в Нестле България.

 

Най-големият форум у нас за студентски стаж и кариера  „Национални дни на кариерата“ – Добра Кариера, Добър Живот" стартира официално от НДК, София днес. 16-то издание на събитието се провежда в 7 града в България – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив, а входът за посетители е свободен. Форумът, в който тази година се очаква да се включат над 150 фирми, среща  работодатели с ппотенциални служители, а студентите и младите специалисти имат все по-богати  възможности за професионална реализация. За изминалите 16 години „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, откъдето са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години. За 16-та поредна година форумът се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, а дългогодишен Генерален спонсор е  Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България. За партньорството в полза на бъдещите успешни кариера разказва Аделина Костова, Мениджър Човешки ресурси в Нестле България.

- Г-жо Костова, защо Нестле България продължава да подкрепя активно най-големия кариерен форум у нас вече 14-та година?

- Партньорството ни с Job Tiger е в унисон с един от основните социални приоритети на Нестле - подпомагането на младежката заетост. Преди 14 години, ние видяхме в Националните дни на кариерата прекрасна възможност да се срещнем лице в лице с младите хора и да им помогнем да се подготвят адекватно за бъдещото си първо работно място – да разберат какво очакват от тях работодателите, как да се представят на интервю, как да изготвят своето CV. През годините редица младежи започнаха стаж при нас именно след срещата ни на форума, а някои от тях сега заемат ключови длъжности в компанията. Това ни дава увереност в партньорството ни с организаторите на форума и сме горди, че вече толкова години ние вървим заедно напред, водени от общата ни грижа към бъдещето на младите хора в страната.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Людмил Даскалов, директор на Легранд България представя програмата ELIOT.

Кристиан Викторов е изпълнителен директор и един от основателите на стартъпа NemeSys Infosecurity. Завършил е бакалавърска степен по ИТ бизнес мениджмънт в училището по бизнес на Aston University в Англия. Има опит в консултантската практика по киберзащита и подсигуряване на ИТ рисковете на PwC във Великобритания. Член е на Британското компютърно общество (The British Computer Society). Има сертификат за владеенето на принципите по управление на информационна защита (CISMP).

Цитат на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.06.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.06.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.80244
0.554803
CNY
10
2.55955
3.90694
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22747
0.44894
RUB
100
2.9337
34.0866
USD
1
1.7505
0.571265