Затвори

TELUS предлага по над 5000 лв. на българи да се върнат и работят тук

Трима от служителите на TELUS разказаха, че са щастливи, че са се върнали в България. Снимка: компанията. 

„Мога там. Искам тук“. Така се казва нова инициатива на най-големия работодател в аутсорсинг индустрията у нас TELUS International Europe, която има за цел да върне 150 способни и талантливи българи да живеят и работят в България в рамките на една година.

С инициативата от компанията предлагат специални условия на хората, владеещи чужди езици и живеещи в чужбина, ако се върнат в страната ни, стана ясно днес на събитие с представяне на програмата в столичния Гранд Хотел София.

TELUS им предлага да започнат работа в нея, със специален пакет за релокация, който включва сумата от 5000 лв., самолетен билет до България, съдействие от екипа на TELUS при установяване в София или Пловдив, където се намират офисите й, съдействие за документацията за преместване и постъпване на работа, както и за търсенето на квартира. Включено е едномесечно настаняване в хотел, при нужда.

За да участват, кандидатите е необходимо да са пребивавали в чужбина в последната 1 година, да владеят свободно английски и още един западен чужд език на отлично ниво.

По принцип всеки от служителите на компанията може да се възползва от допълнителни обучения, в рамките на глобалната вътрешна програма за обучения в TELUS.

Подаването на документи е в три стъпки, на сайта www.iskamstelus.com  

Обявяването на инициативата беше предшествано и от нестандартна кампания в края на миналата седмица на летище София, отново организирана от TELUS, в която бяха приканвани млади пътуващи българи да споделят защо биха се върнали в родината си. Само за няколко часа, в кампанията се включиха над 450 души, които записаха на специални табла  защо са избрали да живеят и работят в чужбина и какво би ги накарало да се върнат в България и да градят кариера тук.

Някои от най-популярните мотиви за заминаване се оказаха желанието за по-добра професионална реализация, по-добри условия на живот, по-качествено образование. При отговорите на въпроса „Защо бих се върнал в България“ най-често хората споделяха, че това са близките и семейството, приятелите, природата. Не липсваха и емоционални отговори като „Обичам България!“ и „Не мога без родината си, тя е прекрасна!“, „Това е моят дом“.

„Ние искаме да им дадем на българите именно това, което им липсва у нас – международна кариера и възможности за развитие в България. Осъзнаваме, че това решение не е лесно и хората, които биха го взели имат нужда от подкрепа. Поради тази причина решихме да стартираме програма, с целенасочени мерки в подкрепа на връщането на българи от чужбина.“, сподели Ксавие Марсенак, Президент на TELUS International Europe и Мениджър на годината 2016. „Сигурни сме, че всеки от  нас има приятели и роднини в чужбина – разкажете им за нашите условия, поканете ги да се върнат вкъщи като кандидатстват на www.iskamstelus.com и нека заедно докажем, че мечтаната кариера може да се случи  в България! “, добави той.

Той беше и първият записал и изпратил видеопослание до свои близки в чужбина чрез специално подготвена за кампанията инсталация. Всички желаещи да се възползват от нея ще могат да го направят в два поредни уикенда, на 1 и 2. юли и на 8 и 9.юли над метростанция Сердика в столицата. Тогава всеки желаещ ще може да отправи своето лично послание към близките и приятелите си в чужбина да се върнат в България и да започнат своята мечтана кариера у дома с TELUS International Europe.

 

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Автоматизацията на процесите подобрява продуктивността и атмосферата в офиса

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 21.11.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 21.11.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.68012
0.595196
CNY
10
2.51635
3.97401
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21003
0.452483
RUB
100
2.81178
35.5647
USD
1
1.66908
0.599132