Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Страните най-големи оптимисти за бъдещето

Високоскоростен влак преминава през град Урумчи в Синдзян-уйгурския автономен регион на Китай. Снимка: Guliver / Getty Images.

Всички родители искат децата им да живеят в по-добър свят. Но съвременната глобална, бавно растяща икономика и последните неочаквани политически развития в държавите накараха мнозина по света да вярват по-малко в по-доброто бъдеще. Ще предостави ли то на идните поколения по-добър, по-спокоен и качествен живот след десетилетия? Да вярваме в това е въпрос на личен и национален оптимизъм. 

Къде живеят най-големите оптимисти за бъдещето? Кои нации са те? На тези въпроси предлага отговор фирмата за международни консултации Brunswick. Тя издаде доклад, основан на глобално проучване сред 40 000 души от 26 държави. Изследването обхваща хора от различни поколения, живели в разнообразни географски места. То измерва мисленето им по редица теми, сред които глобализацията и автоматизацията на процесите. 

За да се измери оптимизмът за бъдещето на хората, респондентите в проучването са били помолени да отговорят на въпроса: "Когато днешните деца във вашата страна бъдат на вашата възраст, как ще се справят те финансово, в сравнение с това къде сте вие в момента? Бихте ли посочили "По-добре ще са", "По-зле" или "Горе-долу същото"? Какво очаквате?". 

Проучването открива, че в развиващите се пазари хората са по-големи оптимисти за бъдещето на децата си (до 40%), отколкото в развитите икономики (9%), информира Business Insider, който цитира резултатите от допитването.  

В майсторски снимки на Guliver / Getty Images, ето кои 14 държави са най-големите оптимисти за бъдещето, според получените резултати.  

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258