Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Най-добрите градове за живеене

Снимка: Shutterstock

За осма поредна година Виена е определена за град, предлагащ най-високо качество на живот, а София заема 116 място от общо 231 града според класация на консултантската компания Мърсър (Mercer). Като най-лош град за живеене отново е определен Багдад.

Проучване на Мърсър помага на компаниите и организациите да определят какъв размер да бъдат компенсациите и надбавките за труд при неблагоприятни условия на служителите им, които работят в чужбина, отбелязва Ройтерс. В класацията се вземат предвид няколко критерия, сред които политическа стабилност, здравеопазване, образование, престъпност, транспорт, възможност за отдих.

Световните центрове като Лондон, Париж, Токио и Ню Йорк дори не са в топ 30 на класацията, като изостават след големите германски, скандинавски, канадски, новозеландски и австралийски градове.

Сингапур е най-добре класиралият се азиатски град, като заема 25 място, а най-добрият град за живеене в САЩ е Сан Франциско, който е на 29 място. Сред африканските градове най-добре представящият се в класацията е южноафриканският Дърбан (87 място).

Виена, в която живеят 1,8 милиона души, може да се похвали с наситен културен живот - музеи, театри, опери. Освен това градският транспорт е евтин в сравнение с другите западни столици.

Швейцарският Цюрих, новозеландският Окланд, германският Мюнхен и канадският Ванкувър следват Виена, оформяйки петте най-добри за живеене градове.

Иракската столица Багдад отново е на дъното на класацията. Стълкновения между представители на различни религиозни общности заливат града след американската инвазия в Ирак през 2003 година.

Дамаск, столицата на Сирия, където се водят кървави стълкновения вече шест години, е на седма позиция отдолу нагоре. Столицата на Централноафриканската република Банги, на Йемен Сана, на Хаити - Порт о Пренс, на Судан- Хартум и на Чад - Нджамена се нареждат в дъното на класацията.

Източник: БТА

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258