Затвори

Борсовите индекси отново в позитивна светлина

Американските акции докоснаха нови рекорди в края на изминалата седмица, след като инвеститорите се повлияха от финансовите резултати на банките и най-вече от коментарите на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън за промяната на лихвите в САЩ. Нейното изявление пред законодателите очерта една много позитивна ситуация за инвестициите в акции.

Централните банкери няма да бързат с повишаването на лихвите, защото щатската икономика е в златната си среда. Инфлацията остава ниска, а растежът е достатъчно добър. Това ще стимулира печалбите от акции, защото корпоративните резултати ще се повишават със силни темпове. Така разсъждават инвеститорите, които оставят на заден план изоставането на програмата за икономически и данъчни стимули или реформата във здравеопазването в САЩ.

Банковите акции отчетоха слабо намаление през миналата седмица, като финансите беше най-слабо представилият се сектор. Една от най-големите щатски банки JPMorgan Chase публикува по-добри резултати от прогнозите за тримесечието, но книжата й затвориха с лек спад в петък.

Пазарът не беше впечатлен от растежа на банковото кредитиране и на печалбите, защото приходите на банките остават без съществена промяна.

Технологичният сектор отчете най-добрите резултати за седмицата с ръстове от 4-5% за най-големите компании.

Европейските индекси също се покачиха, като ръстовете на борсите в Германия и Франция отговаряха на представянето на Уолстрийт. Те обаче не отбелязаха нови рекорди, защото спадът преди това се оказа по-осезаем в Европа.

Борсите на развиващите се страни растат още по-силно, като това е знак за преобладаващите позитивни очаквания в световен мащаб.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Людмил Даскалов, директор на Легранд България представя програмата ELIOT.

Кристиан Викторов е изпълнителен директор и един от основателите на стартъпа NemeSys Infosecurity. Завършил е бакалавърска степен по ИТ бизнес мениджмънт в училището по бизнес на Aston University в Англия. Има опит в консултантската практика по киберзащита и подсигуряване на ИТ рисковете на PwC във Великобритания. Член е на Британското компютърно общество (The British Computer Society). Има сертификат за владеенето на принципите по управление на информационна защита (CISMP).

Цитат на деня
Виц на деня
Последно видео
Валутен калкулатор

Валутен курс за 21.07.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 21.07.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.76982
0.565029
CNY
10
2.48208
4.02888
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.1826
0.458169
RUB
100
2.85034
35.0835
USD
1
1.67998
0.595245