Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Инвеститорите се връщат към фондовите борси

Предпразничните настроения на фондовите борси не бяха много позитивни, но инвеститорите събират кураж за още един етап на покачване на индексите. Това се видя най-отчетливо при старта на търговията след почивните дни в САЩ.

Ръстът на Уолстрийт игнорира притесненията, че щатската икономика навлиза в труден период и че очакваните стимули за растежа няма да станат факт. Такива доказателства не липсваха. Пазарът трябваше да преглътне данните за влошаването на търговията на дребно, които не само изостанаха от прогнозите, но и резултатите за предходните два месеца бяха ревизирани надолу.

Щатската икономика губи подкрепата на потребителското търсене, а процесите на дефлация отново се връщат на дневен ред. Това вероятно ще накара централните банкери да не бързат с повишаване на лихвите. Още повече че президентът Доналд Тръмп даде ясен знак, че не поддържа политиката на нормализиране на лихвите.

Напрежението около Северна Корея не се отрази съществено на цените на акциите, като инвеститорите не очакват ескалация на засега дипломатическия конфликт. Те предпочитат да се фокусират върху корпоративните отчети.

По-слабо се представиха акциите от финансовия сектор, водени от близо 4% поевтиняване през седмицата на книжата на щатската банка Wells Fargo, която продължава да усеща негативните ефекти от скандала през миналата година. Wells Fargo отчете по-добра печалба от прогнозите, но приходите й се оказаха значително под очакванията. Другите две големи банки JPMorgan Chase и Citigroup оповестиха силен ръст на годишна база, благодарение на приходите от търговски операции. Книжата им не поскъпнаха и това не е добър сигнал, когато циклично силните акции изостават от пазара.

Петролният сектор също се оцвети в червено. Нагоре бяха акциите от комуналните услуги и други нециклични сектори, които досега изоставаха от растежа. 

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258