Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Северна Корея раздвижи валутната търговия

Цветослав Цачев, Елана Трейдинг

Единната валута приключи седмицата на нивото от 1.18 долара, като не отчете съществена промяна за последните пет дни. Валутата поскъпна с половин цент след новината за по-ниската инфлация в САЩ спрямо прогнозите на анализаторите. Това беше изтълкувано от пазарните играчи като причина да има забавяне на повишението на лихвите в САЩ и като негативен сигнал за долара.

Щатската валута поскъпна леко по-рано през седмицата, когато напрежението между САЩ и Северна Корея се изостри. Доларът се възприема като защита от такива рискове, заедно със златото. Двата актива привлякоха капитали от предпазливи инвеститори, но отражението на ситуацията като цяло остава доста ограничено върху пазарите.

Останалите икономически новини от САЩ и Европа не бяха със съществено значение и не се отразиха върху валутите. Еврото и долара останаха в тесните граници от един цент, което не е учудващо за пиковия период на летните отпуски. Нов ръст на еврото може да има само при недвусмислен сигнал за повишение на лихвите от Европейската централна банка, какъвто едва ли ще има в близките няколко седмици.

Перспективите пред долара са положителни по отношение на геополитическите рискове, но е възможно в рамките на почивните дни да има дипломатически натиск върху Северна Корея от страна на Китай и Русия, който да смекчи напрежението в региона. Ако подобно събитие стане факт до дни и доларът не поевтинее, това ще бъде знак, че щатската валута е спряла да поевтинява спрямо еврото.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058