Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Спокоен борсов старт на годината

Новата година започна с рекордните стойности на борсовите индекси в САЩ, които се задържаха на високи нива, но не успяха да продължат с покачването от ноември и декември. Това има своето обяснение с празничните настроения на инвеститорите, които обичайно купуват преди края на годината и допълнително повишават печалбите на портфейлите си.

Началото на годината обаче не донесе  никакви намерения за продажби на акциите в САЩ и Европа. Обемите на търговия останаха много ниски и само слабо надхвърлиха борсовите обороти между Коледа и Нова година. Дори поредицата важни икономически новини не успя да раздвижи инвеститорите.

Месечните данни за заетостта в САЩ през декември бяха малко по-слаби от очакванията, но това се компенсира изцяло от позитивната ревизия на новите работни места за ноември. Заплащането на труда расте по-бързо, а бизнес климатът в индустрията и услугите се подобрява допълнително.

Добрите новини обаче вече са отразени в цените на акциите, а инвеститорите очакват ефектите от икономическо възстановяване през следващите няколко месеца. Финансовият сектор и големите производители на лекарства се представиха най-добре през миналата седмица.

Покачването на цената на петрола не се отрази съществено на най-големите щатски производители. Инвеститорите отново купуваха акциите на Amazon, повлияни от използването на изкуствен интелект в разнообразни продукти като автомобилите на Ford и мобилни телефони представени на изложение за потребителска електроника. Акцията се покачи с 4% за седмицата, докато книжата на големите вериги магазини продължават да падат. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258