Затвори

Спокоен борсов старт на годината

Новата година започна с рекордните стойности на борсовите индекси в САЩ, които се задържаха на високи нива, но не успяха да продължат с покачването от ноември и декември. Това има своето обяснение с празничните настроения на инвеститорите, които обичайно купуват преди края на годината и допълнително повишават печалбите на портфейлите си.

Началото на годината обаче не донесе  никакви намерения за продажби на акциите в САЩ и Европа. Обемите на търговия останаха много ниски и само слабо надхвърлиха борсовите обороти между Коледа и Нова година. Дори поредицата важни икономически новини не успя да раздвижи инвеститорите.

Месечните данни за заетостта в САЩ през декември бяха малко по-слаби от очакванията, но това се компенсира изцяло от позитивната ревизия на новите работни места за ноември. Заплащането на труда расте по-бързо, а бизнес климатът в индустрията и услугите се подобрява допълнително.

Добрите новини обаче вече са отразени в цените на акциите, а инвеститорите очакват ефектите от икономическо възстановяване през следващите няколко месеца. Финансовият сектор и големите производители на лекарства се представиха най-добре през миналата седмица.

Покачването на цената на петрола не се отрази съществено на най-големите щатски производители. Инвеститорите отново купуваха акциите на Amazon, повлияни от използването на изкуствен интелект в разнообразни продукти като автомобилите на Ford и мобилни телефони представени на изложение за потребителска електроника. Акцията се покачи с 4% за седмицата, докато книжата на големите вериги магазини продължават да падат. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Людмил Даскалов, директор на Легранд България представя програмата ELIOT.

Кристиан Викторов е изпълнителен директор и един от основателите на стартъпа NemeSys Infosecurity. Завършил е бакалавърска степен по ИТ бизнес мениджмънт в училището по бизнес на Aston University в Англия. Има опит в консултантската практика по киберзащита и подсигуряване на ИТ рисковете на PwC във Великобритания. Член е на Британското компютърно общество (The British Computer Society). Има сертификат за владеенето на принципите по управление на информационна защита (CISMP).

Цитат на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.06.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.06.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.80244
0.554803
CNY
10
2.55955
3.90694
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22747
0.44894
RUB
100
2.9337
34.0866
USD
1
1.7505
0.571265