Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Вярвам, че животът никога не ти поднася нещо, за което не си готов

Райна Миткова е председател на Асоциацията на колекторските агенции в България oт 2011 г. Член е на борда на директорите на Европейската федерация на националните колекторски асоциации FENCA. Управител е на двете дъщерни компании на немската EOS Group в България - "ЕОС Матрикс" и "ЕОС Сървисис", и ръководи повече от 300 служители. Завършила е международен туризъм в УНСС и Executive MBA в Cotrugli Business School, Загреб. През 2009 г. е финалист в конкурса "Мениджър на годината", a през 2010 г. печели приза на фондация "Еврика" за млад мениджър.

 

Интервю с Райна Миткова, управител на "ЕОС Матрикс" и "ЕОС Сървисис"

- Госпожо Миткова, каква е вашата дефиниция за успех?

- За мен успехът е субективно чувство, а не външен измерител. Да се чувстваш добре в кожата си, да си удовлетворен и щастлив от това, което правиш, да водиш богат и пълноценен живот. Кому е нужна блестяща кариера, ако вечер се прибира в празен дом и няма с кого да сподели вечерята си? За мен в последните години най-ценният ресурс е времето. Да имам време да се отдръпна и да обмисля какво се случва с бизнеса, да имам пълноценно време с децата и съпруга си, да успея да отделя и време само за мен и да съм сама със себе си и интересна книга. Най-амбициозната ми цел за следващите няколко години е да имам време за всичко, с което съм се захванала, защото аз обичам много новите неща, но да не загубя себе си в цялата динамика, е голямо предизвикателство.

Ако все пак се върна на въпроса, имах невероятния шанс да съм част от изграждането на компания от двама души в абсолютно непознат бизнес до превръщането є в пазарен лидер. И тук успехът се състои колкото в заемането на водещата пазарна позиция, толкова и в непрекъснатото є отстояване през годините. Колекторският бизнес вече не е екзотика и въпреки че далеч все още не заема полагащото му се място във финансовата индустрия, вярвам, че това е път и дългогодишните ни усилия да наложим добри практики на пазара дават своя резултат. Вече сме все по-

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258