Затвори

Вярвам, че животът никога не ти поднася нещо, за което не си готов

Райна Миткова е председател на Асоциацията на колекторските агенции в България oт 2011 г. Член е на борда на директорите на Европейската федерация на националните колекторски асоциации FENCA. Управител е на двете дъщерни компании на немската EOS Group в България - "ЕОС Матрикс" и "ЕОС Сървисис", и ръководи повече от 300 служители. Завършила е международен туризъм в УНСС и Executive MBA в Cotrugli Business School, Загреб. През 2009 г. е финалист в конкурса "Мениджър на годината", a през 2010 г. печели приза на фондация "Еврика" за млад мениджър.

 

Интервю с Райна Миткова, управител на "ЕОС Матрикс" и "ЕОС Сървисис"

- Госпожо Миткова, каква е вашата дефиниция за успех?

- За мен успехът е субективно чувство, а не външен измерител. Да се чувстваш добре в кожата си, да си удовлетворен и щастлив от това, което правиш, да водиш богат и пълноценен живот. Кому е нужна блестяща кариера, ако вечер се прибира в празен дом и няма с кого да сподели вечерята си? За мен в последните години най-ценният ресурс е времето. Да имам време да се отдръпна и да обмисля какво се случва с бизнеса, да имам пълноценно време с децата и съпруга си, да успея да отделя и време само за мен и да съм сама със себе си и интересна книга. Най-амбициозната ми цел за следващите няколко години е да имам време за всичко, с което съм се захванала, защото аз обичам много новите неща, но да не загубя себе си в цялата динамика, е голямо предизвикателство.

Ако все пак се върна на въпроса, имах невероятния шанс да съм част от изграждането на компания от двама души в абсолютно непознат бизнес до превръщането є в пазарен лидер. И тук успехът се състои колкото в заемането на водещата пазарна позиция, толкова и в непрекъснатото є отстояване през годините. Колекторският бизнес вече не е екзотика и въпреки че далеч все още не заема полагащото му се място във финансовата индустрия, вярвам, че това е път и дългогодишните ни усилия да наложим добри практики на пазара дават своя резултат. Вече сме все по-

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Людмил Даскалов, директор на Легранд България представя програмата ELIOT.

Кристиан Викторов е изпълнителен директор и един от основателите на стартъпа NemeSys Infosecurity. Завършил е бакалавърска степен по ИТ бизнес мениджмънт в училището по бизнес на Aston University в Англия. Има опит в консултантската практика по киберзащита и подсигуряване на ИТ рисковете на PwC във Великобритания. Член е на Британското компютърно общество (The British Computer Society). Има сертификат за владеенето на принципите по управление на информационна защита (CISMP).

Цитат на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.06.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 22.06.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.79979
0.55562
CNY
10
2.56257
3.90233
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.2183
0.450796
RUB
100
2.92866
34.1453
USD
1
1.75112
0.571063