Затвори

Златният век на глобалната свързаност

ВЕНКЕ АГЕРУП е главен правен съветник и директор на отдел "Корпоративна политика" на "Теленор Груп" от ноември 2015 г., като притежава 6949 акции от мултинационалната компания. От 1997 г. е директор на отдел "Сливания и придобивания" и вицепрезидент на водещия производител на алуминий Hydro. Управлявала е и дейността на Hydro по добив на боксит в Австралия. Завършила е право в Университета в Осло, има и МВА от колежа "Бабсън" към Университета в Бостън, САЩ.

 

Цифровизацията на българското общество е проект, в който бихме искали да участваме и активно да насърчаваме, споделя Венке Агеруп, главен правен съветник, директор "Корпоративна политика" и акционер в Telenor Group

- Госпожо Агеруп, каква е глобалната политика на Telenor Group - на колко пазара и по какъв начин бихте искали да присъствате?

- В момента "Теленор" присъства в 13 държави. Имаме големи амбиции за развитието на компанията в бъдеще и сме готови да разгледаме всяка нова възможност. Засега стратегията ни е да се фокусираме върху утвърждаване на компанията на настоящите є пазари.

- Кой е приоритет №1 в корпоративните ви политики?

- Основният ни приоритет е да дадем своя принос за решаване на проблема със социалното неравенство в обществото. В тази връзка "Теленор" предприема конкретни мерки според нуждите на съответната държава, в която работи. Например в Европа провеждаме образователна кампания сред младите хора, за да знаят как да използват интернет безопасно, за да не станат жертви на злоупотреба. Като цяло корпоративната политика на "Теленор" е основана на желанието ни да бъдем социално отговорни и да работим по начин, който отговаря на най-добрите практики. Целта ни е да предложим на клиентите си партньор, на който могат да се доверят и да разчитат, че е добросъвестен. Затова инвестираме в обучаването на служителите си, така че да са наясно с рисковете и с изискванията, които социалната отговорност на компанията налага в областта на антикорупционните правила, защитата на конкуренцията и на личните данни. В "Теленор" държим на спазването на всички изисквания, свързани със социалната отговорност, не просто защото се налага, а защото сме убедени, че това е нашето призвание като глобална компания. Накратко, освен външните проекти, с които даваме своя принос за развитието на едно по-балансирано общество, ние сме ангажирани активно и със служителите си, за да знаят как да работят така, че компанията да е социално отговорна, както и рентабилна.

- Как проследявате напредъка и ефекта от социално отговорните политики?

- Това е много важен въпрос и ние го приемаме много сериозно. Няма една абсолютна стойност, но има множество индикатори, които показват, че сме на прав път. Един от примерите за това е

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 15.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 15.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67609
0.596627
CNY
10
2.50677
3.9892
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.81397
35.537
USD
1
1.65664
0.603631