Затвори

Едно добро пиво трябва да има минимум 3 см пяна, която да се задържи от 3 до 5 минути

Цвета Гюрова е част от екипа на ЗАГОРКА от 12 години. Има две магистърски степени, едната от които "Инженер-технолог: вино, пиво, високоалкохолни и безалкохолни напитки" от Университета по хранителни технологии - Пловдив. Тя е единственият сертифициран от ХАЙНЕКЕН майстор пивовар в страната.

Младите хора са свежата кръв на бизнеса

Владислав Шиндов, управляващ директор на "Андреа Дизайн"

Владислав Шиндов, управляващ директор на "Андреа Дизайн" - компания, специализирана в създаването, оформлението и производството на визуална комуникация. С производствена площ от над 8000 кв.м. и с над 100 служители компанията създава комуникационни решения от широк спектър на метериали: текстил, метал, видове пластмаси и дърво. "Андреа Дизайн" е един от първите партньори на местно ниво в паневропейската бизнес инициатива "Алианс за младежта".

- Вие участвате в "Алианс за младежта" от самото учредяване на инициативата. Каква е вашата преценка три години по-късно, постига ли целите си тази кампания?

- Действително, Андреа дизайн се присъедини към алианса още при създаването му и беше един от първите партньори на Нестле България, които се включиха в инициативата в подкрепа на младежката заетост. Ние сме местна компания от средния бизнес, базирана в Пловдив и смятаме, че проблемите, които стоят както пред бизнеса, търсещ работна ръка, така и пред младите хора, търсещи професионална реализация са още по-видни извън рамките на столицата. "Алинас за младежта" сложи началото за едно обединено изразяване на един наболял проблем за бизнеса, но и за бъдещето на обществото и от тази гледна точка вярвам, че е постигнал целта си. Но също така вярвам, че тези усилия не трябва да спират и компаниите членки да продължават все така обединени да работят в посока даване работни възможности на младежите, както и все повече нови фирми да се присъединят към нас.  

- Виждате ли измерими, полезни резултати за вашия бизнес от тази инициатива?

- Ние в "Андреа Дизайн" вярваме, че младите хора са много ценни за бизнеса, те са свежата му кръв и иновативния му двигател. За периода от 2014-2016 г., когато бе създаден "Алианс за младежта" над 30 млади хора бяха назначени на работа при нас или имаха възможност за стаж.

- Кои са големите предизвикателства пред реализирането на тази кампания, особено в регионален мащаб?

- Видими са общите проблеми като изтичане на квалифицирана работна ръка към столицата или извън рамките на страната, което поставя пред нас предизивикателство както да следваме оперативните си задачи на ежедневно ниво, така и в предаването на опит към по младите колеги. От друга страна, както знаете, Пловдив се развива много добре като икономическа зона в последните няколко години, което вярвам, ще помогне за обръщане посоката на проблемите с работната ръка и вниманието и професионалното образование, което бизнеса трябва да даде на младите хора, ако иска да подсигури бъдещето си.

Нина Павлова

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058