Затвори

Нов главен финансов директор в Уникредит Булбанк

Ясна Мандац ще е новият главен финансов директор на Уникредит Булбанк

Ясна Мандац, директор „Пазарен и операционен риск и валидации“ в Загребачка банка става главен финансов директор на Уникредит Булбанк, съобщиха от финансовата институция. Тя ще замени на настоящата й позиция Емилия Палибачийска, която след 15 години на ръководни постове в Групата на УниКредит се оттегля в заслужена почивка.

Освен главен финансов директор, Ясна Мандац ще стане и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк след получаване на необходимите регулативни одобрения.

Ясна Мандац има богат опит в областта на финансите и управлението на риска. Тя се присъединява към дирекция „Финанси“ на Загребачка банка през 2005 г. Последователно е била директор на управление „Планиране, контролинг, бюджетиране и стратегии“, директор на управление “Управление на активите и пасивите“ и в момента е начело на „Пазарен и операционен риск и валидации“. Ясна Мандац е сертифициран финансов аналитик (CFA). Тя е сред участниците в груповата програма за развитие UniFuture.

Досегашният титуляр на поста Емилия Палибачийска започва кариерата си в УниКредит през 2002 г., когато заема поста изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Ейч Ви Би Банк Биохим, отговаряйки за управленията: Контролинг, Счетоводство, Операции, Организация и управление на проекти, Правно обслужване, Вътрешен контрол, Анализи на икономиката и банковия сектор. След пет години на този пост, от 2007 г. досега Емилия Палибачийска е главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк с ресори: Планиране и контролинг, Счетоводство и регулативна отчетност, Управление на активите и пасивите, Икономически проучвания.

Висш мениджър от Уникредит Булбанк пък поема отговорен пост в чужбина, обявиха още от банката. Цветелин Минчев, който досега оглавяваше управление „Организация“ в УниКредит Булбанк, ще е новият директор Глобално банково обслужване на УниКредит Баня Лука.

Като директор на „Организация“, Цветелин Минчев е отговарял за внедряването на най-иновативните проекти в банката, в това число изграждането на пилотните „Филиали на бъдещето“. В Баня Лука Цветелин Минчев ще ръководи целия екип на „Глобално банково обслужване“, в който освен „Организация“, влизат управленията и за „ИТ Технологии“, „Доставки“ и „Сграден фонд“.

На мястото на Цветелин Минчев в УниКредит Булбанк застава Стефан Петков, който работи в УниКредит от 2010 г. Петков има опит на групово ниво, натрупан при работата му във Виена, където ръководеше ключови проекти за Групата.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Автоматизацията на процесите подобрява продуктивността и атмосферата в офиса

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 21.11.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 21.11.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.68012
0.595196
CNY
10
2.51635
3.97401
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21003
0.452483
RUB
100
2.81178
35.5647
USD
1
1.66908
0.599132