Затвори

Ричард Брансън вече е в София

Снимката е специално предоставена от Virgin Management

Изображението е обект на авторски права!

"Ако сте добри с хората, ако знаете как да ги мотивирате, ако съберете страхотен екип около себе си, имате всички шансове да бъдете успешни" - това бяха едни от първите думи на световноизвестният предприемач, вдъхновяващ бизнес лидер от глобална величина Ричард Брансън, който кацна на летище София в ранния следобед днес. Брансън идва за първи път в страната, а поводът е специална лекция, която ще изнесе довечера в зала 1 на НДК.

"Ще дам най-доброто от себе си на лекцията ми тази вечер и се надявам да се получат конструктивни два часа", обеща Брансън. Той сподели, че е приятел на българския тенисист Григор Димитров. Двамата са прекарали миналата година известно време на малък остров в Карибско море. "Аз съм много запален играч на тенис и той ми е най-големият фен. . . простете, аз съм му най-големият фен", прояви чувство за хумор британският предприемач.

Според него страната ни има златният шанс да тръгне към големи промени, защото "добър бизнес се получава, когато хората в дадена страна не са доволни от определени условия, вземат нещата в свои ръце и ги подобрят." Най-добрите инвеститори в една страна, са хората, които живеят в нея, а страна като България се нуждае от стотици хиляди предприемачи, коментира той. "Това е нещото, което прави една страна по-добро място, това финансира болниците и училищата и подобрява всеки аспект от живота. България вече има много предприемачи, но да се надяваме, че ще може да насърчим и още хора в тази сфера", допълни Ричард Брансън.

Хората не трябва да се плашат да започнат бизнес, всеки може да опита, окуражаващо заяви създателят на конгломерата "Върджин Груп . "Ако смяташ, че ще направиш много пари като основеш бизнес, може би няма да успееш. Затова държиш очите си отворени и когато видиш нещо, което знаеш как да подобриш - това е същността на бизнеса", посъветва предприемачът.

Лекцията на Брансън тази вечер ще бъде във формат "Q and A" (въпрос/отговор) като модератор на сцената ще му задава въпроси и той ще развива отговори по основните набелязани теми. Сред тях са темите за неговия личен път към успеха, за предприемачеството, образованието, иновациите и устойчивото развитие на бизнеса и икономиката. Аудиторията в залата също ще има възможност да задава въпроси. След събитието е предвидена лична среща с него за ограничен кръг от хора - до 50 души.

Брансън е сред най-успешните британски предприемачи. Той е основател на конгломерата "Върджин груп", в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната "Върджин рекърдс", телекомуникационната "Върджин мобайл" и авиокомпанията "Върджин Атлантик".
Освен като успешен бизнесмен, Брансън е известен и като човек с приключенски дух - той стои зад проекти като опит за най-бързото прекосяване на Атлантика и основаване на компания за космически пътешествия - "Върджин галактик".

66-годишният Брансън е на 8-ма позиция сред най-богатите британци според класацията на "Форбс", като нетното му богатство се изчислява на 5 млрд. долара. Наскоро "Мениджър Нюз" купи правата за публикуване в България на най-актуалните статии от Брансън. Можете да ги четете на сайта всеки понеделник.

 

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67854
0.595756
CNY
10
2.50571
3.99088
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21729
0.451001
RUB
100
2.82854
35.3539
USD
1
1.65819
0.603067