Затвори

Екипен дух и открита комуникация

КЛАУДИЯ ЧАСАР ТОРКАР е изпълнителен директор на ALD Automotive България от създаването на компанията у нас през 2014 г. Присъединява се към ALD Automotive в средата на 2009 г. като мениджър "Офис клон" в ALD Automotive Словения, а по-късно, през 2011 г., добавя към своите отговорности и ролята на регионален директор "Продажби" за Адриатическия регион (Словения, Сърбия и Хърватия). Преди това 10 години е била част от екипа на Porsche Group на различни ръководни позиции. Има магистърска степен от Икономическия факултет на Университета в Марибор, Словения, и бакалавърска степен от Икономическия факултет на Университета в Любляна. Говори свободно 6 езика.

Снимка: Юлиян Донов

Част от нашата култура е да оценяваме и отдаваме нужното признание за всяко постижения, независимо от това колко голямо е, споделя Kлаудия Часар Торкар, изпълнителен директор на ALD Automotive България*

- Госпожо Торкар, вие сте словенка, ALD Automotive е френска компания, а пазарът, на който оперирате, е български. Как съчетавате тези три култури?

- Това е много интересен въпрос. Говорейки за ALD - това е международна компания, която е част от групата "Сосиете Женерал" и която се ръководи от мениджъри от различни националности. В световен план ALD се управлява в дух на открита комуникация, с ясно определени ценности, корпоративни правила и зачитане на различните култури и националности, които са част от нашето работно ежедневие.

Oценявам България и мисля, че всеки ден се справям доста успешно с културните особености. За мен най-голямото предизвикателство е в личен план, тъй като на практика живея в две различни държави. Прекарвам по-голямата част от работната седмица тук, в София, и пътувам почти всеки уикенд при семейството си в Любляна. Стремя се да прекарвам колкото е възможно повече време в България - за мен тя е една красива страна с прекрасни хора. Наслаждавам се истински на общуването си с тях.

- Хора с какво образование и опит стават най-добрите търговци на оперативен лизинг?

- От една страна, търсенето на подходящи хора в България е много приятна задача, тъй като тук има голям брой специалисти с добро образование, с отлични професионални познания във всички възможни области и владеене на английски език. От друга страна обаче, поради много ниския процент на безработицата в страната откриването на правилните хора е истинско предизвикателство.

Нашият подход е да избираме хора с подходящо поведение, ангажираност към общоприетите цели, които са в синхрон с нашите корпоративни ценности, и ако е възможно - с опит в същата или подобни бизнес сфери. Да се открият специалисти, отговарящи на всички тези характеристики, е доста трудно, тъй като ние сме единственият международен доставчик на оперативен лизинг с включени услуги на българския пазар. За нашия бизнес са необходими хора с много специфични умения, за да могат да се справят успешно с ежедневната си работа.

Говорейки конкретно за профила на един търговец, освен вече споменатото търсим проактивни, самостоятелни и мотивирани хора, които да подхождат с разбиране към клиента, за да разберат по-добре неговите нужди. За да може да бъде предложено подходящо решение спрямо всеки клиент, колегите следва да имат клиентски ориентиран подход, да притежават нужните личностни качества и не на последно място - екипен дух и почтеност.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 15.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 15.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67609
0.596627
CNY
10
2.50677
3.9892
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.81397
35.537
USD
1
1.65664
0.603631