Затвори

Развитие и израстване в приятелска среда

НЕВЕН ДИЛКОВ, изпълнителен директор на телекомуникационната компания "Нетера". 

Снимка: Юлиян Донов

 

Наш колега изкачи един от седемхилядниците - връх Ленин, а друг е един от десетимата астрофотографи на България, с гордост разказва Невен Дилков, изпълнителен директор на телекомуникационната компания "Нетера"*

 

- Господин Дилков, каква част от мениджърския екип на "Нетера" са кадри, израснали отвътре?

- Ние сме международна компания с български корени и с ясно дефинирана позиция в телеком индустрията. Тази позиция е резултат на постоянния процес на иновация, с който се характеризира нашата работа. Всяка година въвеждаме нови продукти и услуги. Иновацията, промяната и развитието са дълбоко вкоренени в нашата култура. Мениджърите ни са израснали професионално с тези послания. Бизнес културата ни се развива вътрешно, тя не се привнася отвън.

В момента при нас работят над 130 души, като голяма част от служителите са с нас повече от 7 години. "Нетера" дава възможност за развитие и израстване в приятелска и подкрепяща честна среда. Мениджърите ни имат възможността да развият себе си и да бъдат на нивото на най-големите в бранша. Всеки един е допринесъл със своя опит за важни промени в компанията и бизнеса и има конкретна заслуга за общите постижения.

- Кои са трите термина, с които бихте описали корпоративната култура, и какво стои зад всеки един от тях?

- Иновация, промяна и развитие. Създали сме култура на иновативен творчески подход към работата си. Вярваме в потенциала на всеки, затова обучаваме служителите си и им даваме свободата да избират най-добрия начин, по който да разрешават многобройните и комплексни казуси в ежедневието. Вярваме, че промяната е необходимост, а не самоцел. За да отговорим на нуждите на клиентите ни в динамичния свят, внедряваме нови технологии на работа. Променяме и структурата на компанията, за да улесним организационните процеси. Имаме развита култура на даване и получаване на обратна връзка. Това ни помага бързо и качествено да подобряваме услугите си. Така сме сигурни, че вървим в правилната посока.

- Какво представлява HR програмата ви за изключителни лични постижения?

- Стараем се не просто да изпълняваме базовите задължения като работодател, а да създадем екип и среда на приемственост. Вярваме в талантите и помагаме за развиването им - затова създадохме програма за изключителни лични постижения, наречена К2. Основната є цел е да поощрява служителите да осъществяват лични предизвикателства, свързани с техни интереси, хоби, талант. Например наш колега изкачи един от седемхилядниците - връх Ленин, а друг е един от десетимата астрофотографи на България. Подкрепяме и различни социалнозначими каузи с некомерсиална цел чрез финансово или друг вид подпомагане. Въвличаме колеги за вътрешни събития, имаме и програма за споделяне на културни преживявания "Черна котка, бял котарак".

- Кой е вашият начин да осигурите стабилна връзка между удовлетвореността на служителите и корпоративния успех?

- Успехът на компанията е проявление на това какво сме ние, в какво вярваме и добра причина да се чувстваме щастливи в работата си. Иначе личната удовлетвореност според мен е резултат от баланса, който всеки от нас постига, и ясното съзнание, че сме намерили своето (може би различно за всеки) място в света и сме полезни.

Освен често срещаните придобивки за служителите, приветливата среда, иновативни и творчески методи за работа ние създаваме собствени практики, като се вслушваме в нуждите на екипа, например "Програмата за борба с бюрокрацията", която позволява нашите служители да не губят време по опашки в институциите. Също предлагаме както външни обучения за развитие на професионалните и личностните умения, така и насърчаваме изява на обучители сред колегите. Не на последно място често намираме поводи да се забавляваме заедно.

Венцислав Савов, сп. "Мениджър"

* "НЕТЕРА" е независим телеком оператор за стандартни и комплексни услуги и проекти в Европа повече от 20 години. Предлага надеждни телеком услуги за бизнеса: интернет достъп, частни мрежи, защита от DDoS атаки, пренос на телевизионни канали, облачни услуги (IaaS), физически сървъри под наем и 24х7, професионална ИT поддръжка, колокация, проследяващи услуги и т.н. Управлява международна мрежа с обхват от над 50 точки на присъствие и 4 собствени неутрални центрове за данни в Европа.

 

Етикети
Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 15.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 15.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67609
0.596627
CNY
10
2.50677
3.9892
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.81397
35.537
USD
1
1.65664
0.603631