Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

За да направим българското модерно

Снимка: Дияна Георгиева

Ако искаме българското да бъде модерно, трябва да знаем че държавата е добро. И това касае стартъпите. Става дума за отношението към нея.

Това каза от сцената на форума на "Мениджър" за маркетинг, организиран днес, Мартин Димитров - основател и творчески директор на агенция Nitram. 

По принцип трябва да се знае, че държавата е добро и никоя от най-големите американски фирми, например, не би достигнала своето водещо ниво, ако не разчиташе на нея. Без сателитните комуникации и ресурса, потенциала на държавата, няма как никоя компания да се развие, коментира той. 

Освен това трябва да се постигне баланс на разговора между "парите", или тези които ги притежават, и "компетентните", или онези, които са чели много. Качествен разговор - елит-капитал трябва да се постигне в България, което на теория е разговор рекламна агенция-клиент.

"Познавам много компании, спестили 2000 лв. от предложената им цена за рекламната услуга. И никой (от тези компании) не се е сетил колко му струва този opportunity cost. И това, че е взел едни пари по-малко, достатъчни да заведе семейството на почивка в Пампорово, може да е струвало на компанията му много повече", каза Мартин Димитров.

"3.7% от БВП. 4.7% от БВП. Първото е ИТ секторът, второто - земеделието. 4 пъти по-малко хора произвеждат значителен дял. Аз някак не смятам, че сме земеделска държава. Да се научим на дългосрочност и взаимодействие е третото, което е нужно, за да направим българското модерно", обобщи той. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258