Затвори

Професии на бъдещето в дигиталната реклама - IV

Снимка: Shutterstock

Работни места в рекламния бизнес, които изглеждаха експериментални преди няколко години, сега са задължителна част от него. 

Рекламата се променя безпрецедентно бързо заради нахлуването на технологиите и професиите в маркетинга ще се изменят още повече. По-точно, те ще се обогатят, а може би и някои ще отпаднат.

Какви още специалисти ще са необходими на бранша в идните няколко години? На този въпрос предлага отговори водещото издание за маркетинг Adweek. В тема на един от своите броеве то посочва професиите на бъдещето, които очаква да възникнат в рекламната индустрия, на базата на проучвания на водещи консултантски и изследователски фирми в САЩ и на мненията на професионалисти с дългогодишен опит в рекламата в страната.

Професиите са още...

Разработчик гласови умения (Voice skills developer). Този експерт би трябвало да работи в областта на комуникационното планиране, с диплома по компютърни науки или лингвистика. Той ще трябва да умее да борави с JavaScript, Python и да създава проекти за Alexa, Google Assistant или Microsoft Cortana.

Защо ще е нужен? Смята се, че гласово управляваният изкуствен интелект ще се развие експлозивно в бъдеще. Интерфейсът в това поле става все по-бърз, по-свързан и позволява на повече детайли и персонализация. Гласовият AI ще става все по-важен за маркетинга при търсене на информация. Дешифрирането на намеренията на потребителите ще стане все по-сложно, докато комуникацията на хората минава от писане на клавиатура към използване на гласа. Тази сложна среда все повече ще определя как брандовете изграждат доверие сред хората и комуникират колко са важни сред публиките. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Елена Дречева е изпълнителен директор на "Коника Минолта Бизнес Солюшънс България" ЕООД от 2005 г. Завършила е стопанско управление и международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". Работи в ИТ сектора повече от 17 години. Снимка: Юлиян Донов

Манипулацията е лесна за прилагане, ефектът настъпва много бързо, още след първата процедура и е дълготраен, казва д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България

тол система

Снимка: Дияна Георгиева / Мениджър Нюз

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 19.10.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 19.10.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.69468
0.590082
CNY
10
2.49755
4.00392
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.17762
0.459217
RUB
100
2.86869
34.8591
USD
1
1.65272
0.605063