Затвори

"Групама Застраховане“ и CarAmigo стартираха платформа за отдаване на коли под наем между физически лица

Платформата за споделено отдаване и наемане на автомобили е лесна и удобна за работа.

Иновативен бизнес модел на партньорство, базиран на така наречената „споделена икономика” стартираха у нас френската банково-застрахователна компания  Groupama S.A. чрез българското си дружество „Групама Застраховане“ ЕАД  и българо-белгийският стартъп CarAmigo, специализиран в отдаването на коли под наем между физически лица. Двете западноевропейски компании предлагат на собственици на автомобили в България да възстановяват част от направените за тях разходи, като ги споделят с хора, които имат нужда от ползване на лек автомобил за определен период от време. Платформата оперира от месец юли, а от средата на този месец е напълно достъпна и за наематели.

Този нов, но вече успешно наложил се в световен мащаб модел на потребление между самите консуматори има за цел да генерира приходи за тях.

Ето какво включва моделът “CarAmigo” в партньорство с „Групама Застраховане“ ЕАД:

  • Собственик на автомобил регистрира превозното си средство в онлайн платформа на адрес: http://www.caramigo.co      
  • Автомобилът се отдава под наем за срок, определен от собственика му.
  • Желаещият наемател заплаща такса, включваща наемна цена и застраховката на превозното средство през наемния период.

Като основоположник на модела в Белгия, CarAmigo в парньорство с „Групама Застраховане“ ЕАД вярват, че платформата ще се наложи като успешна и в България. Все повече и повече лекият автомобил се налага като предпочитано превозно средство както в големия град, така и извън него. Но паралелно с това годишните му разходи по поддръжка значително нарастват (годишни застраховки, данъци, ремонтни дейности и т.н.) Ето защо, възможността да спечелиш пари от собствения си лек автомобил в момент, в който не го използваш, е полезно предизвикателство за всеки един притежател.

Официален застраховател на наетия от онлайн платформата автомобил ще бъде „Групама Застраховане“ ЕАД. На база на дългогодишната си  международната експертиза в автомобилното застраховане компанията ще отговаря за безупречното състояние,  в което наетият автомобил ще бъде върнат на собственика му. Основното покритие на пригодената за проекта застраховка КаскоКомфорт“ включва пожар и/или експлозия, природни бедствия, счупване на стъкла, кражба или грабеж на цяло МПС, едно събитие пътно-транспортно произшествие (ПТП) през периода на наемане на автомобила.

Предимствата на модела „ Car Amigo” :

  • Нов финансов инструмент: печелиш допълнително от лекия ти автомобил, в момент определен от самия теб.
  • Достъпност : лесна за употреба онлайн платформа за отдаване под наем и наемане на автомобили. 
  • Сигурност: Car Amigo предварително проверява самоличността на собственика и наемателя на съответния лек автомобил. Онлайн заплащането на определената наемна сума е напълно защитено и става в момента на самата резервация на автомобила.
  • Помощ и сигурност на пътя: като ексклузивен застрахователен партньор в проекта, „Групама Застраховане“ ЕАД гарантира защита на автомобила на пътя през определения наемен период.

И не на последно място, освен собственици на леки автомобили, от онлайн платформата ще могат да се възползват и хора, търсещи леки превозни средства в цялата страна.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 15.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 15.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67609
0.596627
CNY
10
2.50677
3.9892
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.81397
35.537
USD
1
1.65664
0.603631