Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Пловдив: Премахват "незаконни" кашпи със зеленина от улиците

Голяма част от растителните видове, с които много от заведенията в централната търговска част на Пловдив украсяваха външните зони за обслужване на клиенти, изчезнаха през август. Причината се оказа не жегата, а проверки и издадени предписания на Общинския инспекторат, съобщи пловдивският сайт „Под тепето“.

От уличките, които пресичат Главната улица, както и в квартала на творческите индустрии бяха прибрани множество саксии и кашпи с вечнозелени и цъфтящи видове. В това число мини градинки от конкурса "Засади Капана".  Останаха само каскадни петунии и мушкато в пирамидите, които цъфтят в най-оживените градски зони, поставени от общинското предприятие "Градини и паркове".

Според сайта са махнати само саксиите, поставени от граждани и предприемачи.

Озеленяването на външните части на заведенията трябва да бъде включено в схемите на масите за външно сервиране на всяко едно от заведенията. Самите схемите за тази зона на града се одобрява от Голяма община, обясни кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Проверките, които се извършват от Пловдивския общински инспекторат, са периодични и се отнасят за спазването на общинските наредби. По време на въпросните инспекции, много от собствениците на заведения са получили предписания за временно премахване на саксиите до въвеждането им в схемите.

Ако собствениците на заведения държат да имат зелени растения в пространството, за което заплащат тротоарно право, то саксиите трябва да бъдат описани в съответната схема и одобрени от съответната комисия, обясниха оторизираните органи.

Източник: Под тепето

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058