Затвори

8 победители във второто издание на конкурса "ЕКООБЩИНА"

Победителите и организаторите на конкурса

Бургас, Драгоман, Павликени, Златоград, Столична община, Смядово, Габрово и Самоков са победителите във второто издание на 
конкурс „ЕКООБЩИНА“. Инициативата се организира от посолството на Република Франция в България и има за цел да отличи общините с най-добри практики в областта на устойчивото развитие.

В надпреврата тази година участие взеха 37 общини, които подадоха повече от 50 кандидатури в четирите категории:„Устойчиво управление на водите”, „Устойчиво управление на отпадъците“, „Енергийна ефективност на сградите“ и „Устойчива мобилност”. Експертно жури селектира кандидатурите, а победителите бяха обявени и наградени на официална церемония. Най-оспорвана и с най-много подадени кандидатури се оказа категорията за устойчиво управление на отпадъците, стана ясно при обявяването на резултатите от тазгодишното издание на конкурса.

Този конкурс илюстрира отличното ниво на българо-френските двустранни отношения, откроени с посещението на президента Еманюел Макрон в България през месец август тази година, както и добрите  практики на българските общини в областта на устойчивото развитие“, заяви в приветствието си към гостите домакинът на събитието, френският посланик у нас Ерик Льобедел. 

Ето и победителите в „ЕКООБЩИНА“ 2017 са:

Категория „Устойчиво управление на водите“

  • Община Драгоман – победител в категорията с население под 10 000 жители
  • Община Павликени – победител в категорията с население над 10 000 жители

Категория „Устойчиво управление на отпадъците“

  • Община Златоград – победител в категорията с население под 40 000 жители
  • Столична община – победител в категорията с население над 40 000 жители

Категория „Енергийна ефективност на сградите“

  • Община Смядово – победител в категорията с население под 40 000 жители
  • Община Габрово – победител в категорията с население над 40 000 жители

Категория „Устойчива мобилност“

  • Община Самоков – победител в категорията с население под 40 000 жители
  • Община Бургас – победител в категорията с население над 40 000 жители.

Лауреатите бяха наградени от посланик Льобедел, както и от представители на корпоративните партньори на „ЕКООБЩИНА“ 2017.  Награди връчиха и Нено Димов, министър на околната среда и водите и Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. Двете министерства са основни партньори на инициативата. Специалните награди за победителите са учебно пътуване във Франция за двама представители на общината, осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от Министерството на околната среда и водите, чрез оперативните програми „Околна среда“ и „Региони в растеж“.

В третото издание на конкурса „ЕКООБЩИНА“, което ще се проведе догодина, организаторите от Френското посолство предвиждат въвеждането на нови категории, които да оценят дейностите за подобряване начина на живот на хората в градовете и насърчаването на спорта за всички.

 

Етикети
Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Елена Дречева е изпълнителен директор на "Коника Минолта Бизнес Солюшънс България" ЕООД от 2005 г. Завършила е стопанско управление и международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". Работи в ИТ сектора повече от 17 години. Снимка: Юлиян Донов

Манипулацията е лесна за прилагане, ефектът настъпва много бързо, още след първата процедура и е дълготраен, казва д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България

тол система

Снимка: Дияна Георгиева / Мениджър Нюз

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.10.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 20.10.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6865
0.592944
CNY
10
2.50052
3.99917
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.18229
0.458234
RUB
100
2.88182
34.7003
USD
1
1.65496
0.604244