Борисов: Президентът да каже кои пари да бъдат спрени

Борисов: Президентът да каже кои пари да бъдат спрени

Борисов: Президентът да каже кои пари да бъдат спрени

Много бих искал, когато следващия път президентът се изказва, да каже които пари да спрем. Това призова Борисов по време на посещение в Лъки днес. Той направи този коментар в отговор на вчерашно изказване на Радев, че най-доброто време за избори е било през м. септември миналата година и че оттогава досега са били източени милиарди от Държавния бюджет.

"Той казва, че се харчат много пари. Да каже: "Борисов, незабавно спри 106 млн. лв. на месец за пенсионерите, 15% увеличението на полицаите, спри двойното увеличение на заплатите на учителите, спри парите за кметовете!". Да каже които пари да спрем - за хората на първа линия, за мерките 60/40, 80/20 и 75/0? Да каже: "Спрете АМ „Хемус“, защото не е важно за Варна и Търново, спрете Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, спрете АМ "Европа", реагира Борисов днес

Той подчерта, че през последните 15 години е бил „най-стиснатият” в държавата, като коментира, че няма друг такъв премиер. „Неслучайно сме в Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната”, заяви Борисов. Премиерът отново се похвали, че докато другите държави са в тежък локдаун, „ние тук работим и дори да е трудно на някои бизнеси им помагаме и работят, не са спрени“.

"Харчели се пари. Изброих сигурно 5 млрд. лв. в тези проекти и за това, което се прави. Пандемия е. Виждате в другите държави в какви тежки условия са. В България с майсторско управление в момента сме добре и бизнесът работи“, допълни още Борисов. 

Днес премиерът инспектира укрепителни дейностни и ремонтирани улици в Лъки.  "Следобед министър Христо Терзийски събира Щаба за бедствия и аварии, защото има проблеми на много места - Петърч, Костинброд, Гоце Делчев, деретата по Брезница, Дъбница и на други места, за да може да се вземе решение днес и да се отпуснат средства за възстановяване на участъците, съобщи Борисов. 

За възстановителните дейности след свлачището по пътя за Рилския манастир ще се търсят да се потърсят алпиниски. "По пътя за Рилския Манастир има 80-90% е наклонът и могат да работят само алпинисти“, посочи Борисов. 

„Природата ни е много красива, но скалите са ни много лоши. При тези температури, водата, която е замръзнала в скалите, води до това да започнат да падат. Виждате какви скални маси в момента се отнемат, за да се разширяват пъищата. 53 млн. лв. дава държавата за това. Парите са по сметките, започва се фрезоване, алфалтиране на няколко места, прави се разширяване и се правят канавките“, допълни той.

„470 000 лв. са дадени за двете свлачища в района. Следобед ще бъде свикана комисията, за да може всички опасни места - Петърч, Костинброд, Брезница и софийските участъци, да се започне работа. Днес това ще го свършим, за да може кметовете да работят“, добави той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ