Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Медиите в САЩ пуснаха шокиращ доклад за връзките на Тръмп с Русия

Снимка: Guliver / Getty images

Русия разполага с компрометираща информация за живота и бизнеса на Доналд Тръмп според документ, оповестен от Си Ен Ен ден преди първата пресконференция на милиардера след избирането му за президент.

Документът от 35 страници е бил предаден на Доналд Тръмп от шефовете на разузнаването в петък на среща за ролята на Русия в опитите за дестабилизиране на изборния процес в САЩ, отбелязва телевизията.

Няколко американски медии публикуваха копия на текста, който от известно време циркулирал из медиите, но заради съмнителната достоверност досега не публикували, съобщава Франс прес.  

Документът обединява няколко кратки доклада, направени между 20 юни и 20 октомври, и разкрива продължителните контакти между екипа на Тръмп и Москва и сексуални издънки на милиардера по време на пътуванията му в Русия – издънки, от които руските служби са запазили следи и които могат да използват за натиск върху него.

Информацията е била съобщена от бивш служител на британското контраразузнаване MИ-6, нает от опоненти на Тръмп, за да събере данни срещу него според Си Ен Ен.

„Гардиън“ отбелязва, че сенаторът републиканец Джон Маккейн е предал документа на шефа на ФБР Джеймс Коми през декември.

Според американското разузнаване документът доказва, че Русия е искала да получи информация за двамата кандидати, но е избрала да разкрие само тази за бившия държавен секретар.

Слуховете, че руснаците разполагат с информация за Тръмп се носят отпреди изборите в САЩ.

В петък новоизбраният президент призна за хакерските атаки срещу Демократическата партия, но не подкрепи тезата за руска намеса в негова полза на изборите. Тръмп обеща да стопли отношенията с Владимир Путин и похвали неговата „интелигентност“.

Президентът Барак Обама е бил информиран в четвъртък за развитието на този сюжет. Белият дом не направи никакъв коментар.

От своя страна Тръмп коментира, че публикуваната от медиите информация е фалшива и е „тотален лов на политически вещици“.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258