Затвори

Медиите в САЩ пуснаха шокиращ доклад за връзките на Тръмп с Русия

Снимка: Guliver / Getty images

Русия разполага с компрометираща информация за живота и бизнеса на Доналд Тръмп според документ, оповестен от Си Ен Ен ден преди първата пресконференция на милиардера след избирането му за президент.

Документът от 35 страници е бил предаден на Доналд Тръмп от шефовете на разузнаването в петък на среща за ролята на Русия в опитите за дестабилизиране на изборния процес в САЩ, отбелязва телевизията.

Няколко американски медии публикуваха копия на текста, който от известно време циркулирал из медиите, но заради съмнителната достоверност досега не публикували, съобщава Франс прес.  

Документът обединява няколко кратки доклада, направени между 20 юни и 20 октомври, и разкрива продължителните контакти между екипа на Тръмп и Москва и сексуални издънки на милиардера по време на пътуванията му в Русия – издънки, от които руските служби са запазили следи и които могат да използват за натиск върху него.

Информацията е била съобщена от бивш служител на британското контраразузнаване MИ-6, нает от опоненти на Тръмп, за да събере данни срещу него според Си Ен Ен.

„Гардиън“ отбелязва, че сенаторът републиканец Джон Маккейн е предал документа на шефа на ФБР Джеймс Коми през декември.

Според американското разузнаване документът доказва, че Русия е искала да получи информация за двамата кандидати, но е избрала да разкрие само тази за бившия държавен секретар.

Слуховете, че руснаците разполагат с информация за Тръмп се носят отпреди изборите в САЩ.

В петък новоизбраният президент призна за хакерските атаки срещу Демократическата партия, но не подкрепи тезата за руска намеса в негова полза на изборите. Тръмп обеща да стопли отношенията с Владимир Путин и похвали неговата „интелигентност“.

Президентът Барак Обама е бил информиран в четвъртък за развитието на този сюжет. Белият дом не направи никакъв коментар.

От своя страна Тръмп коментира, че публикуваната от медиите информация е фалшива и е „тотален лов на политически вещици“.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Елена Дречева е изпълнителен директор на "Коника Минолта Бизнес Солюшънс България" ЕООД от 2005 г. Завършила е стопанско управление и международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". Работи в ИТ сектора повече от 17 години. Снимка: Юлиян Донов

Манипулацията е лесна за прилагане, ефектът настъпва много бързо, още след първата процедура и е дълготраен, казва д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България

тол система

Снимка: Дияна Георгиева / Мениджър Нюз

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.10.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.10.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.70013
0.58819
CNY
10
2.51243
3.98021
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.19391
0.455807
RUB
100
2.89877
34.4974
USD
1
1.66326
0.601229