Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Ако сте пиар, по-добре не правете това

снимка: Guliver/ Getty Images

Има някои действия на пиар специалистите, които могат да доведат до толкова голяма негативна реакция сред журналистите, че на следващото събитие на фирмата никой да не дойде. Кои са те, разказа Ейприл Дънкан в сайта Advertising.About. Да ги припомним. Тя посочи следното

Ситуация 1.: Пиарът непрекъснато звъни по телефона. Ако пиарите непрекъснато досаждат на журналистите по телефона, когато се налага да работят с тях, представителите на медиите често се дразнят. Телефонните обаждания няма да ги накарат да уважат събитието, или да дойдат по-бързо. Ако сте пиар, имайте предвид, че ако ги сложите в списъка си с бързо избиране и им се обадите три пъти в малък интервал от време, номерът ви може и да бъде блокиран.

Ситуация 2: Пиарът се опитва да казва какво да напишат / покажат. Ако сте пиар и искате медиите да не уважат нито едно ваше събитие в бъдеще, просто им кажете как да си вършат работата! Това, в кръга на шегата. Същото се отнася и за снимките. В случай, че има определени лица, места или съоръжения на фирмата, които предпочитате да не се заснемат, можете предварително да го съобщите на екипа и фотографа / оператора. Заставането пред обектива по време на самото събитие със забрана за снимане може да предизвика бурна негативна реакция.

Ситуация 3.: Пиарът не помага на журналистите да пристигнат. Локацията на събитието винаги трябва да е спомената в прессъобщението и предварителните материали, както и кои и какви са начините да се достигне до там. Полезно е да бъде организиран и транспорт. Най-добре е да бъдат предоставени за контакт телефоните на двама от организаторите.

Ситуация 4. Събитието закъснява, или има внезапни промени в часа за начало. Журналистите са хора, които страдат от хроничен дефицит на време. Запишете си го някъде с три удивителни.

Ключът е в доброжелателното отношение. Каквото и да се е случило (петно на вратовръзката, водата в офиса е свършила, лошо настроение... ), ако сте пиар, съветът е винаги да се опитвате да бъдете в добро настроение и с позитивно отношение. 

Хората в телевизиите познават хора от вестниците, които познават журналисти в онлайн медиите, а те общуват с тези от радиото и... телевизията. Новините в професионалния свят на медиите пристигат бързо, препоръките и впечатленията за хората (включително за тези в пиара), също. Ключът в професията на връзките с обществеността, колкото и да е трудно, е в непрекъснатата отзивчивост и добронамереност.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258