Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Това не е просто много голям магазин, в който продават мебели. Това е идея

Въртящ се стол FLINTAN

Онова, което в ИКЕА са мислили и са започнали да произвеждат в ранните години на 50-те, в наши дни е най-модерното и актуалното, и е вече стандарт. Една идея, начин на мислене, които ще бъдат наречени философия. И наистина, в който и да било техен продукт, във всеки детайл си личи отпечатъкът, оставен от тази философия.

Всичко, което виждате или преживявате в ИКЕА, е резултат от два въпроса. И това се отнася за всеки продукт, всяка форма на услуга, и всяко ъгълче на магазина. Ако нещо успее да премине изпитанието на първия въпрос, то би следвало да може да се справи и с втория. Въпросите са „Защо?” и „Как?”. За направата на нещо ново има нужда да се отговори на стотици пъти на въпроса „Защо?”, но накрая има само един отговор на въпроса „Как?”.

От дървото в гората, до дърводелския цех, от дизайна до изграждането, пакетирането и дистрибуцията. В каталога или в нета. Обслужването в магазина, докато се стигне най-накрая до стола, на който седите пред бюрото си. Чашата за кафе, в която сутрин си пиете кафето. Лампа, която включвате в заснежената понеделнишка утрин. Кошчето за боклук, което приютява не дотам добрите идеи. Фотьойла, в който обичате да се позадържите, когато ви се налага да помислите малко повече. Допълнителната масичка, на която да си оставите вестника, който не искате да дочетете точно в този момент. Чашите за вино, с които да си кажете „Наздраве” по случай рождения ден на колега. Всичките „лунички“, които изгасяте, докато излизате последен от офиса в петък вечер.

С изключение на няколко компютъра, принтерите и копирните машини, с ИКЕА можете да обзаведете напълно всеки един офис от пода до тавана. При това, в различни стилове и дизайн. Класически или модерен? Обикновено и непринудено или пък строго формално? Има огромен диапазон за избор и възможности за всякакви нужди. От малкия офис - до интериора на големите компании. И всичко това с много функционален дизайн и на цена, с която никой друг на пазара не може да се мери. Ами, всъщност никой по света. И ако към всичко това добавим и устойчиво мислене и производство, зеления и екологичен подход, се получава цяла компания.

Като се позамислим, ние прекарваме по-голямата част от времето, през което сме будни през делниците на работа, а не вкъщи. И затова, един практичен, добре изглеждащ офис, с добър дизайн, е не само важен, а от първостепенно значение. При това, не само относно представянето ви, а и за доброто ви здраве. Място, където креативността и функционалността могат да се слеят. Място, където приятното не си противоречи с ефективното. Място, където можем да работим и да растем.

Няма място, където фразата „формата следва функционалността” да е по-подходяща, както в случая с ИКЕА. И тук имаме предвид функционалност като едно по-широко понятие - като се започне от функционалността и преживяването от магазина, плоските пакети, и стигнем до цялостен интериор само в няколко стъпки. За мен величието живее в простотата. Да направиш сложното лесно. И именно в това ИКЕА е лидер.

Има само едно единственно нещо, с което в ИКЕА не разполагат и не могат да ви помогнат. Идеите и решенията, които да направят вас и вашата компания уникални.

Етикети
Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258