Затвори

Звездна история

Автентичност, смелост и изследователски дух очакват своите последователи, за да ги поведат към едно ново приключение за сетивата  - Метакса 12 Звезди.

Говорим за най-изтънчения израз на създадената още през 1888 г. от Спирос Метакса легендарна кехлибарена напитка, която гали небцето с неповторимия си гладък, кадифен вкус.

Когато тръгнете да изследвате 12-звездна Метакса, не бързайте да я опитате. Подходът е друг, като към рядко срещано произведение на изкуството.

Открийте първо новия отличителен премиум дизайн, пресъздаден през трите ключови елемента  бутилката / етикетът/ кутията. Обновената опаковка разкрива още по-добре същността на иконичната напитка. Воинът от Саламина стои гордо, обагрен в злато. Той е символ на смелостта и израз на корените на дестилерията на Спирос, а гравираният отстрани подпис е в знак на почит към създателя. Луксозната бутилка напомня на елегантна чаша и е реверанс към тези, които знаят как да сервират фини напитки. Красива тапа, реплика на гръцкото синьо, съхранява златисто-кехлибарената течност. А самата тя пише нова страница в историята на марката.

Чуйте я, разказана от  Константинос Раптис, петият поред главен технолог от създаването на дестилерията, който над 25 години ревностно пази автеничния вкус на ценната напитка: “Аз никога не бързам. Знам, че трябва време, за да се постигне съвършенство. Създадох Метакса 12 звезди от 12 различни бленди. Още от самото начало избирам най-фините и ароматни мускатови вина от о.Самос, след това ги смесвам и оставям да отлежат. Когато почувствам, че моментът е настъпил, смесвам гроздовите дестилати, отлежавали в дъбови бъчви тип Лимузен, които преди това са били обгорени до различна степен.После добавям моята тайна комбинация от цвят от майски рози и средиземноморски растения. Накрая добавям много стари мускатови дестилати създадени, отлежавали и пазени специално за Метакса 12 звезди”

Дванадесет бленди за METAXA 12 звезди. Това е майсторството, което придава на този шедьовър гладък завършек и неповторим характер. Ще го почувствате още с първата глътка. Но!

Затворете очи, когато отпивате за първи път, за да усетите онова неповторимо докосване на кадифе и коприна, точно в средата на небцето.  Изведнъж се явява силния спомен за какао, който засилва усещането,  подправен с вкуса на бонбони с вкус на женско биле,  ободряващата свежест на изсушени портокалови кори, всички допълнени от сладката целувка на смокини и сини сливи. След като се уталожи първата вълна от усещания, интензивността на вкусовете достига своя връх, подсилена от леки нотки на подправки и портокалови кори, които се изпъкват на финала.

МЕТАКСА 12 Звезди се изследва най-добре чиста или с една бучка лед. Наздраве!

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Людмил Даскалов, директор на Легранд България представя програмата ELIOT.

Кристиан Викторов е изпълнителен директор и един от основателите на стартъпа NemeSys Infosecurity. Завършил е бакалавърска степен по ИТ бизнес мениджмънт в училището по бизнес на Aston University в Англия. Има опит в консултантската практика по киберзащита и подсигуряване на ИТ рисковете на PwC във Великобритания. Член е на Британското компютърно общество (The British Computer Society). Има сертификат за владеенето на принципите по управление на информационна защита (CISMP).

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 26.06.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.06.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.80244
0.554803
CNY
10
2.55955
3.90694
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22747
0.44894
RUB
100
2.9337
34.0866
USD
1
1.7505
0.571265