Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Звездна история

Автентичност, смелост и изследователски дух очакват своите последователи, за да ги поведат към едно ново приключение за сетивата  - Метакса 12 Звезди.

Говорим за най-изтънчения израз на създадената още през 1888 г. от Спирос Метакса легендарна кехлибарена напитка, която гали небцето с неповторимия си гладък, кадифен вкус.

Когато тръгнете да изследвате 12-звездна Метакса, не бързайте да я опитате. Подходът е друг, като към рядко срещано произведение на изкуството.

Открийте първо новия отличителен премиум дизайн, пресъздаден през трите ключови елемента  бутилката / етикетът/ кутията. Обновената опаковка разкрива още по-добре същността на иконичната напитка. Воинът от Саламина стои гордо, обагрен в злато. Той е символ на смелостта и израз на корените на дестилерията на Спирос, а гравираният отстрани подпис е в знак на почит към създателя. Луксозната бутилка напомня на елегантна чаша и е реверанс към тези, които знаят как да сервират фини напитки. Красива тапа, реплика на гръцкото синьо, съхранява златисто-кехлибарената течност. А самата тя пише нова страница в историята на марката.

Чуйте я, разказана от  Константинос Раптис, петият поред главен технолог от създаването на дестилерията, който над 25 години ревностно пази автеничния вкус на ценната напитка: “Аз никога не бързам. Знам, че трябва време, за да се постигне съвършенство. Създадох Метакса 12 звезди от 12 различни бленди. Още от самото начало избирам най-фините и ароматни мускатови вина от о.Самос, след това ги смесвам и оставям да отлежат. Когато почувствам, че моментът е настъпил, смесвам гроздовите дестилати, отлежавали в дъбови бъчви тип Лимузен, които преди това са били обгорени до различна степен.После добавям моята тайна комбинация от цвят от майски рози и средиземноморски растения. Накрая добавям много стари мускатови дестилати създадени, отлежавали и пазени специално за Метакса 12 звезди”

Дванадесет бленди за METAXA 12 звезди. Това е майсторството, което придава на този шедьовър гладък завършек и неповторим характер. Ще го почувствате още с първата глътка. Но!

Затворете очи, когато отпивате за първи път, за да усетите онова неповторимо докосване на кадифе и коприна, точно в средата на небцето.  Изведнъж се явява силния спомен за какао, който засилва усещането,  подправен с вкуса на бонбони с вкус на женско биле,  ободряващата свежест на изсушени портокалови кори, всички допълнени от сладката целувка на смокини и сини сливи. След като се уталожи първата вълна от усещания, интензивността на вкусовете достига своя връх, подсилена от леки нотки на подправки и портокалови кори, които се изпъкват на финала.

МЕТАКСА 12 Звезди се изследва най-добре чиста или с една бучка лед. Наздраве!

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258