Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

ФБР разследва има ли връзка Тръмп-Русия

Директорът на ФБР Джеймс Коми. Снимка: Guliver/ Getty Images  

ФБР разследва потенциални връзки между свързани с президента на САЩ Доналд Тръмп лица и Русия по време на предизборната кампания като част от по-широко разследване върху усилията на Москва за „намеса“ в изборите. Това обяви директорът на Бюрото,  Джеймс Коми, който говори пред Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса днес. Думите му цитират редица американски медии.

“Имам разрешение от Министерството на правосъдието да потвърдя, че ФБР, като част от нашата контраразузнавателна мисия, разследва усилията на руското правителство да се намеси в изборите за президент през 2016 г.“, заяви Коми пред Комисията. „ Това включва разследване върху характера на всички връзки между физически лица, свързани с кампанията на Тръмп, и руското правителство и върху това дали е имало координиране между усилията на кампанията и Русия“, поясни той. В същото време представители на Комисията по разузнаване отхвърлиха твърденията на Тръмп, че е бил подслушван от Обама. Настоящият американски президент първо оповости това в Туитър в началото на този месец, а след това направи и неуместна шега по време на общата си пресконференция с германския канцлер Меркел в края на миналата седмица като се обърна към нея с думите "Имаме нещо общо - и двамата сме били подслушвани от Обама."

Републиканецът Девин Нунес и председател на комисията в Камарата на представителите, заяви по време изслушването на Коми днес, че „фактът, че Русия е хакнала бази данни, свързани с изборите в САЩ, не е шокиращ за тази комисия“. Той отрече твърденията на президента, че администрацията на Обама е „подслушвала“ Trump Tower през миналата година, като декларира категорично: „Нека бъда ясен: знаем, че не е имало подслушване на Trump Tower”.

Коми също заяви от своя страна, че няма информация Тръмп да е бил подслушван. "Министерството на правосъдието няма сведения в подкрепа на твърденията на президента в Туитър, че Барак Обама е наредил Trump Tower да бъде подслушвана по време на предизборната кампания".

В същото време, часове преди началото на изслушването, Доналд Тръмп обвини в пореден пост в Туитър демократите, че са измислили твърденията за руска намеса в изборите в САЩ миналата година. "Демократите измислиха и лансираха историята с Русия като извинение за това, че водиха ужасна кампания. Имаха голямо предимство в избирателната колегия и загубиха!", написа Тръмп. "Джеймс Клапър (б.р. бившият директор на националното разузнаване и други заявиха, че няма доказателства, че президентът на САЩ е заговорничел с Русия. Тази история е фалшива новина и всички го знаят!", заяви Тръмп.

След което даде пак в туит и напътствия на Конгреса. "Истинската история, която Конгресът, ФБР и други би трябвало да проучат, е изтичането на класифицирана информация. Сега трябва да се намери от кого е дошло изтичането!", препоръча  той.

Етикети
Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258