Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

18 навика на успешните хора

Снимка: Shutterstock

Успехът може да изглежда като една голяма загадка. Някои хора сякаш са родени за успех, докато други не са. Но това може би не е така. Докато късметът в някои случаи може да играе немалка роля, има такива типове поведение, които е по-вероятно да доведат до успеха. Редакторите на Insired представят 18 навика на успешните хора. 

Ще забележите, че нито един от тези навици не изисква големи житейски промени. Вместо това, те засягат ежедневни дейности и нагласи, които потенциално биха довели до огромни ползи. Прочетете, за да разберете, кое отличава успешните хора:

1. Те ​​говорят на себе си

Изследвания показват, че говорейки на себе си, както бихте говорили с някой друг, може да ви помогне да се справите със стресови ситуации. По-конкретно се обръщайте към себе си във второ лице и се обръщайте към себе си по име. Например: "Можеш да го направиш, Джон."

2. Те си водят дневник

Няколко исторически личности са си водили дневник, включително римския император Марк Аврелий и френския император Наполеон Бонапарт. Не е нужно да се стремите към световно господство, за да се възползвате от воденето на дневник. Едно скорошно проучване установи, че журнал за мисли и емоции помага на студентите да се справят със стресови събития.

3. Те медитират

Медитацията има редица психически и физически ползи за здравето, от подобряване на паметта до стимулиране на имунната система. Стартирайте своя лична практика.

4. Те управляват емоциите си

Успешните хора "са емоционални хора като другите", пише Химани Капур, "но те управляват емоциите си умно." Психотерапевтът Ейми Морин казва пред Business Insider, че психически здравите хора са напълно наясно с това, как техните емоции влияят на техните мисли и поведение и следят колебанията в емоциите си през целия ден.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258