Затвори

18 навика на успешните хора

Снимка: Shutterstock

Успехът може да изглежда като една голяма загадка. Някои хора сякаш са родени за успех, докато други не са. Но това може би не е така. Докато късметът в някои случаи може да играе немалка роля, има такива типове поведение, които е по-вероятно да доведат до успеха. Редакторите на Insired представят 18 навика на успешните хора. 

Ще забележите, че нито един от тези навици не изисква големи житейски промени. Вместо това, те засягат ежедневни дейности и нагласи, които потенциално биха довели до огромни ползи. Прочетете, за да разберете, кое отличава успешните хора:

1. Те ​​говорят на себе си

Изследвания показват, че говорейки на себе си, както бихте говорили с някой друг, може да ви помогне да се справите със стресови ситуации. По-конкретно се обръщайте към себе си във второ лице и се обръщайте към себе си по име. Например: "Можеш да го направиш, Джон."

2. Те си водят дневник

Няколко исторически личности са си водили дневник, включително римския император Марк Аврелий и френския император Наполеон Бонапарт. Не е нужно да се стремите към световно господство, за да се възползвате от воденето на дневник. Едно скорошно проучване установи, че журнал за мисли и емоции помага на студентите да се справят със стресови събития.

3. Те медитират

Медитацията има редица психически и физически ползи за здравето, от подобряване на паметта до стимулиране на имунната система. Стартирайте своя лична практика.

4. Те управляват емоциите си

Успешните хора "са емоционални хора като другите", пише Химани Капур, "но те управляват емоциите си умно." Психотерапевтът Ейми Морин казва пред Business Insider, че психически здравите хора са напълно наясно с това, как техните емоции влияят на техните мисли и поведение и следят колебанията в емоциите си през целия ден.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Людмил Даскалов, директор на Легранд България представя програмата ELIOT.

Кристиан Викторов е изпълнителен директор и един от основателите на стартъпа NemeSys Infosecurity. Завършил е бакалавърска степен по ИТ бизнес мениджмънт в училището по бизнес на Aston University в Англия. Има опит в консултантската практика по киберзащита и подсигуряване на ИТ рисковете на PwC във Великобритания. Член е на Британското компютърно общество (The British Computer Society). Има сертификат за владеенето на принципите по управление на информационна защита (CISMP).

Цитат на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.06.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.06.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.80244
0.554803
CNY
10
2.55955
3.90694
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22747
0.44894
RUB
100
2.9337
34.0866
USD
1
1.7505
0.571265