Затвори

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

Общите черти на интересните и запомнящи се хора

Снимка: Shutterstock

Има някои личности, с които ни става любопитно да разговаряме. Няма значение как изглеждат - може да са изключително красиви, или пък съвсем обикновени на външен вид. Те не се натрапват преднамерено с присъствието си, но получават желания от мнозина жадни за внимание ефект - другите да ги слушат и после да помнят какво са им казали, да ги цитират по-късно, да си ги спомнят задълго.

Какви са общите черти на тези интересни хора

Те са дарени със специален магнетизъм, отбелязва в материал Business Insider. Обикновено разказват невероятни истории, или са водили необичаен начин на живот. Грабват вниманието, защото се вижда, че по принцип са любопитни към живота. 

Интересният човек е такъв, че винаги е въодушевен да изследва света и тази негова енергия се излъчва към околната среда. Всъщност, всички можем да бъдем такива.

Има някои хора, които са изначално интересни. Други стават такива по стечение на обстоятелствата, след като са срещнали трудности и се е наложило да постъпват нестандартно. И още: 

Интересните хора имат някаква страст и заради нея животът тече във вените им. Например Джейн Гудал - тя напуска дома си в Англия на 26-годишна възраст и се премества да живее в Танзания, където да изучава поведението на шимпанзетата. Това се превръща в работата на живота й. Тя влага максимална страст и енергия и успява да вдъхнови мнозина да сторят същото. С други думи, интересните хора нямат интереси, те имат страст, на която се отдават напълно. 

Те обичат да опитват нови неща. След като установят какво искат, са достатъчно смели да направят постъпки да достигнат там, където трябва. Това често означава да изпробват нови неща, които често първоначално са ужасни. Но самият акт да търсиш нови умения, които да усвоиш, е много полезен за настроението. Така тези хора стават щастливи и магнетични, заради тази енергия на ентусиазма от новото, която те имат. И съответно, е много по-интересно да си около тях, отколкото около другите, унили или потънали в еднообразието хора. 

Не крият странностите си. Често имат необичайни предпочитания и не се вписват в нормата. Открити са и невъзмутимо заявяват кои са. Това привлича вниманието на всички. Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет например винаги е бил интересен за широката публика с несъответствието между вкусовете му и очакванията как може да се държи и живее един милиардер. Бъфет все още живее в същата си стара къща, която е купил през 1958 г. за 31 000 долара. Това изглежда странно от страна на втория най-богат човек на земята. И всички обръщаме погледи към него. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058