Затвори

Стотици испанци и туристи запазиха минута мълчание вчера в памет на жертвите на терористичния акт.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Барселона

Снимка: Guliver / Getty images

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

6 хобита, полезни за укротяване на вътрешното безпокойство

Снимка: Shutterstock

Тревожността, която изпитваме понякога, не подминава вече никого. При някои е по-голяма, при други - по-малка и бързо утихваща, при трети - хронична, от месеци и дори години . 

Съвременните хора търсят начини за борба с нея и всеки сам открива най-доброто за себе си средство за противодействие. И все пак, има някои универсални изпитани методи, които ни помагат да се освободим от вътрешното напрежение - хобитата. Бари Сюскинд, лицензиран семеен терапевт от САЩ със специализация в преодоляването на ефектите от стреса, споделя най-полезните странични занимания за удоволствия пред сайта Bustle. Те са следните

Рисуване или отразяване чрез писане (в дневник, блог). Щом почувстваме голям вътрешен стрес, Сюскинд съветва да се изключим от социалните мрежи и да дадем изява на вътрешния творец в нас - художник, автор. Освен това той смята, че не е лоша идея хората, които страдат от значително безпокойство, да изтрият приложенията на социалните мрежи от телефоните си. Вместо да влагат часове в прегледи на Twitter/ Instagram/ Facebook, той предлага да опитат нещо креативно - да рисуват, пишат или друго. Това би имало лечебен ефект. 

Четене за удоволствие, гледане на много интересен сериал. Доказано е от психолозите, че един от най-ефективните начини да заличим от ума си временно собствените тревоги е като започнем да се вълнуваме какво се случва с други хора - независимо дали те са реални, или филмови герои и литературни образи. 

Прекарване на време навън. Разходките сред природа и излизането от дома са лечебни, както знаем - в тях има много полезна комбинация от движение и излагане на слънце и чист въздух. Препоръчва се излизане от дома за цял ден - планинска разходка, каране на велосипед, дори наблюдаване на птици и други животни или каквото и да е друго извън дома - това са работещи методи за справяне с депресията. Излизането навън за разходки всеки ден ще подобри умственото здраве дори повече. 

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.73282
0.577094
CNY
10
2.49685
4.00505
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.14483
0.466237
RUB
100
2.80485
35.6525
USD
1
1.66595
0.600258