Затвори

10 навика, от които трябва да се отървете, за да бъдете успешни

Снимка: Shutterstock

Всички искаме да бъдем успешни, но в повечето случаи избягваме да се изправим пред нещата, които ни дърпат назад.

Мнозина от нас пренебрегват своите недостатъци и често стават тяхна жертва в бъдеще. Как може да намалим грешките и да придобием навици, които да ни помогнат да постигнем целите си?

Това са 10 безполезни навика, които трябва да забравите, за да намерите успеха.

1.Поставяте на пиедестал онези, които са постигнали успех.

Всички имаме нужда от хора, от които да се учим и да вземаме пример.  Проблемът започва, когато лидерите в дадена индустрия започват да бъдат боготворени. Имам огромно уважение към много от тях, но това не означава, че моят и вашият житейски път могат да бъдат съпоставени с техните. Никой не може да извърви вашият път вместо вас.

Използвайте техния опит за напътствие, но не мислете, че той може да бъде пренесен едно към едно във вашия живот. Научете се да използвате специфичните подходи и модели на поведение, които могат да ви донесат успех, и игнорирайте останалите.

2. Сравнявате се с останалите.

Миналият уикенд посетих лятната къща на един приятел. Тя беше по-голяма от жилището, в което прекарвам всеки мой ден. Пошегувах се със съпругата си, че искам да бъда щастлив за моя приятел, но малка част от мен го мрази.

Всички искаме да имаме нещо, което нямаме. Въпреки това, идва време, когато трябва да се откажем от тези сравнения. Използвайте енергията, която прахосвате в тези сравнения, за да се съсредоточите върху нещата, които може да подобрите в собствения си живот, и се научете да цените това, което сте постигнали до момента.

3. Страхувате се да опитате.

 

Нищо не е по-лошо от това постоянно да си казвате „само ако…“. Нещата са такива, каквито са. Определете нещата, които имат нужда от промяна и започнете да работите над тях. Разбирам ако имате ипотека и не може да напуснете работа, но не казвайте, че желаете да започнете бизнес, докато си повтаряте „Иска ми се“. Спрете да мечтаете и запретнете ръкави.

4. Имате ниско самочувствие.

Срещал съм хора, които от години работят на едно място, защото вярват, че им е писано да прекарат живота си там. Всеки има способността да научи ново умение и да се преквалифицира. Разбира се, това не е лесно, на какво ще стане, ако никога не опитате?

Отърсете се от страха от непознатото и разсейте негативните мисли, които ви карат да вярвате, че успешните хора са по-талантливи от вас. Истината е, че те всъщност са по-обсебени от желанието да постигнат успех. Бъдете амбициозни.

5. Сочите с пръст.

Никой друг не носи отговорност за вашето добро или лошо състояние, освен самите вие.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Автоматизацията на процесите подобрява продуктивността и атмосферата в офиса

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 21.11.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 21.11.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.68012
0.595196
CNY
10
2.51635
3.97401
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21003
0.452483
RUB
100
2.81178
35.5647
USD
1
1.66908
0.599132