Затвори

5 начина да избегнете разкаянието

Снимка: Shutterstock

В края на всяка година, в началото на всяка нова, проявяваме естествената човешка склонност за равносметки.

Освен че отбелязва края на всяка една година, декември е и месеца, в който съм се родил. Всеки 22 декември аз ставам с една година по-стар, а с това нараства и броя на случките, действията и решенията, които мога да анализирам.

Подобно на повечето предприемачи, и аз съм преживял множество възходи и падения. В повечето случаи, да не кажа винаги, грешките са по моя вина. Това обаче не означава, че трябва да се разкайвате и да съжалявате за всяко решение, което в крайна сметка не е било във ваша полза.

В действителност, анализът на миналото не трябва да носи болка и тъга, а да бъде урок, от който да си извлечем изводи.

Това са стъпките, които използвам, за да гледам към бъдещето с надежда и оптимизъм.  

1. Не взимайте всичко чак толкова на сериозно

Животът е сериозен. Хората са важни. Никой не иска другите да страдат. Въпреки всичко това, малко са трудностите и препятствията в живота, които да не могат да бъдат посрещнати с усмивка и малка доза хумор.

Познавам хора, които се борят с най-тежките болести, но продължават да имат най-ярко светещите усмивки в стаята. Те са първите, които ще се пошегуват с иначе изключително неприятна ситуация, в която са попаднали.

След финансовата криза от 2008 година попаднах в един доста труден период от моя живот. Вярата бе това, което ми позволи да се изправя на крака, а чувството ми за хумор ми даде нужните сили, за да устоя на бурята. Опитайте се да намерите радост, любов и забава във всеки един момент.  

2. Използвайте ума си за мислене, не за чувстване

Наскоро почерпих  вдъхновение от философа д-р Капил Гупта, който учи, че ако се освободите от мислите си, може да достигнете истинско просветление и блаженство. Умът ви, а не сърцето, е нещото, което е отговорно за всички тревоги и разочарования във вашия живот.  Използвайте го за учене и творене, а не за чувстване.

Аз лично предпочитам да успокоя съзнанието си и да отворя сърцето си за света. Избягвайте ненужното знание и задавайте правилните въпроси, които да ви дадат истинско разбиране.  

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Елена Дречева е изпълнителен директор на "Коника Минолта Бизнес Солюшънс България" ЕООД от 2005 г. Завършила е стопанско управление и международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". Работи в ИТ сектора повече от 17 години. Снимка: Юлиян Донов

Манипулацията е лесна за прилагане, ефектът настъпва много бързо, още след първата процедура и е дълготраен, казва д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България

тол система

Снимка: Дияна Георгиева / Мениджър Нюз

Цитат на деня
Виц на деня

Илюстрация: pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.10.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 20.10.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6865
0.592944
CNY
10
2.50052
3.99917
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.18229
0.458234
RUB
100
2.88182
34.7003
USD
1
1.65496
0.604244