Затвори

6 начина да се справим с крайните срокове

Снимка: Shutterstock

Много от нас обикновено преливат от възбуда и вълнение, когато сме изправени пред възможността да започнем нова работа или да преодолеем ново предизвикателство.

За съжаление, това вълнение не трае много дълго, особено след като бъдем посрещнати от вълната от крайни срокове, с които трябва да се съобразяваме.  

Не всеки е психически или физически способен да се справи с това. С всяка задача, която не успяваме да свършим на време, всеки доклад, който забравим да предадем, и всяка среща, за която закъсняваме, ние задълбаваме проблема все повече и повече.

Питате се как да преобърнете тази ситуация? От Entrepreneur.com имат няколко съвета по темата:

1. Не разчитайте само на вашата памет

Може да разполагате с невероятен умствен потенциал, но това не означава, че трябва да разчитате само на паметта си за всяка информация, от която имате нужда. Лавината от задачи, които трябва да изпълнявате ежедневно в офиса, често ви поставят под огромен натиск, който може да се отрази на способността ви да запомняте.

Винаги, когато на бюрото ви пристига нова работа, не разчитайте само на умствената бележка. Отбележете я на вашия календар, като посочите нейната продължителност и краен срок. По този начин вие изграждате една карта за изпълнение на задачите, която да ви предложи хронологичен ред на вашите отговорности.

2. Сега е точното време

Ако на бюрото ви чака проект, заемете се с него при първа възможност. Да, добре е да имате срок за начало и край на всеки проект, но няма смисъл да отлагате нещо, ако нямате друга работа.

По този начин ще свършите работата си преди крайния срок и ще намалите риска от закъснение по другите проекти. Освен това, така вие създавате буферен период, които ще ви даде време да се върнете назад ако направите грешка по време на работата.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Людмил Даскалов, директор на Легранд България представя програмата ELIOT.

Кристиан Викторов е изпълнителен директор и един от основателите на стартъпа NemeSys Infosecurity. Завършил е бакалавърска степен по ИТ бизнес мениджмънт в училището по бизнес на Aston University в Англия. Има опит в консултантската практика по киберзащита и подсигуряване на ИТ рисковете на PwC във Великобритания. Член е на Британското компютърно общество (The British Computer Society). Има сертификат за владеенето на принципите по управление на информационна защита (CISMP).

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 27.06.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 27.06.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.79714
0.55644
CNY
10
2.5449
3.92943
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21323
0.451828
RUB
100
2.93876
34.028
USD
1
1.7342
0.576635