Затвори

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

6 начина да се справим с крайните срокове

Снимка: Shutterstock

Много от нас обикновено преливат от възбуда и вълнение, когато сме изправени пред възможността да започнем нова работа или да преодолеем ново предизвикателство.

За съжаление, това вълнение не трае много дълго, особено след като бъдем посрещнати от вълната от крайни срокове, с които трябва да се съобразяваме.  

Не всеки е психически или физически способен да се справи с това. С всяка задача, която не успяваме да свършим на време, всеки доклад, който забравим да предадем, и всяка среща, за която закъсняваме, ние задълбаваме проблема все повече и повече.

Питате се как да преобърнете тази ситуация? От Entrepreneur.com имат няколко съвета по темата:

1. Не разчитайте само на вашата памет

Може да разполагате с невероятен умствен потенциал, но това не означава, че трябва да разчитате само на паметта си за всяка информация, от която имате нужда. Лавината от задачи, които трябва да изпълнявате ежедневно в офиса, често ви поставят под огромен натиск, който може да се отрази на способността ви да запомняте.

Винаги, когато на бюрото ви пристига нова работа, не разчитайте само на умствената бележка. Отбележете я на вашия календар, като посочите нейната продължителност и краен срок. По този начин вие изграждате една карта за изпълнение на задачите, която да ви предложи хронологичен ред на вашите отговорности.

2. Сега е точното време

Ако на бюрото ви чака проект, заемете се с него при първа възможност. Да, добре е да имате срок за начало и край на всеки проект, но няма смисъл да отлагате нещо, ако нямате друга работа.

По този начин ще свършите работата си преди крайния срок и ще намалите риска от закъснение по другите проекти. Освен това, така вие създавате буферен период, които ще ви даде време да се върнете назад ако направите грешка по време на работата.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058