Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Дрис Оукабир

Снимка: Каталунската полиция

През лятото има засилено присъствие на каталунската полиция в метрото

Снимка: Guliver / Getty Images

Кадър от мястото, публикуван в Twitter /Arturo Fernández

Снимка: Guliver / Getty Images

6 неща, от които трябва да се откажете, ако искате да бъдете по-успешни

Снимка: Shutterstock

Повечето от нас израснаха с идеята, че никога не трябва да се отказваме и, че на всяка цена трябва да довършим това, което сме започнали.

Тази нагласа е вкоренена в нашето съзнание до такава степен, че ако не завършим книга или филм, които изобщо не са ни интересни, ние изпитваме някакво ирационално чувство на вина.

Родителите ни не са сбъркали, като са ни научили, че за да постигнем успех трябва да бъдем упорити и всеотдайни, но има случаи, когато най-правилното решение е да се откажем. Независимо дали става въпрос за провален проект, за обречена връзка или за работа, която не си заслужава, отказване може да бъде добродетел. 

Оказва се, че някои от нас са наистина добри в това да знаят кога точно да се откажат от нещо, докато други имат нужда от много време, преди да решат, че имат нужда от промяна.

Добрата новина е, че разпознаването на точния момент за напускане на кораба е умение, което може бъде научено. Ако сте склонни да зацикляте върху неща, които очевидно не се получават, трябва да свикнете с идеята, че отказването не винаги е нещо негативно, а за целта имате нужда от практика.

За щастие, животът ни предоставя множество възможности за трениране на това умение. Ето няколко неща, които всички трябва да престанем да правим. 

1. Спрете да се съмнявате в себе си

Самочувствието е от изключително значение за постигането на успех.  От Hewlett-Packard проведоха интересно проучване, в което бе анализиран процеса на кандидатстване за повишение в компанията.

Оказва се, че жените във фирмата кандидатстват за повишение само когато отговарят на 100% от критериите за желаната от тях работа, докато мъжете били готови да поемат същата крачка, ако отговарят на 60% от критериите.  

Изследователите предполагат, че една от многото причини, заради които мъжете доминират в по-горните етажи на компанията, се крие във факта, че те са по склонни да пробват  късмета си в повече роли, отколкото жените.  

Понякога, самочувствието е най-важното нещо, от имате нужда, за да достигнете до следващото ниво. Номерът е да повярвате, че можете. Ако вие самите се съмнявате в себе си, няма как някои друг да ви има доверие.   

2. Престанете да отлагате 

Промяната е трудна. Самоусъвършенстването е трудно. Намирането на решение е трудно. Когато нещо е трудно, винаги е по-лесно да го оставите за някой друг ден. Проблемът е, че този ден така и не идва.

Когато си казвате, че ще направите нещо утре, вие просто си търсите извинение, което означава, че или не искате изобщо да се занимавате с него, или, че искате да получите резултатите, без да положите нужните усилия и труд, за да ги постигнете.   

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058