Затвори

MyPrint.bg е най-голямата онлайн печатница в страната

Николай Алексиев е управител на MyPrint.bg. Завършил е магистратура по икономика с две специалности - "Производствен мениджмънт" и "Застрахователно дело", в Икономическия университет във Виена през 2005 г. Има двумесечна практика във водещия производител на мастила "Михаел Хубер", Германия, и специализация в "Енгелхарт-етикет", Германия. Кариерата си в бранша стартира през 2006 г. като търговски представител за България на "Униграфика", Лихтенщайн. В периода 2007-2010 г. е координатор между "Енгелхарт-етикет" и първата българска печатница "Дунав Прес" АД. В резултат на успешната работа през 2010 г. е назначен за изпълнителен директор на "Дунав Прес". А през 2016 г. е сред основателите на най-комплексната онлайн печатница на българския пазар - MyPrint.bg.

В web-to-print платформата са интегрирани възможности за заявяване на повече от 150 вида печатни и рекламни материали в 10 категории, с над 1 милион възможни конфигурации

- Господин Алексиев, днес пестенето на ресурси е сред основните цели на бизнеса, как web-to-print платформите отговарят на този процес?

- Наистина днес все повече дейности се извършват онлайн, с което се пести време и най-вече пари. Съвсем логично е и печатарските услуги да бъдат пренесени в интернет пространството. Обикновено големите печатници качват най-използваните услуги в web-to-print платформа. Това е така поради голямата инвестиция, която се изисква за разработването є. С MyPrint.bg ние сме няколко крачки напред и директно предлагаме платформа от трето поколение.

- Какво представлява MyPrint.bg, защо казвате, че е платформа от трето поколение?

- MyPrint.bg е реално първата web-to-print платформа в България от трето поколение. В нея са интегрирани всички печатни и рекламни материали, които предлагаме, както и безплатен софтуер за дизайн. Така нашите клиенти могат директно да проверят цени и да заявят над 150 вида печатни и рекламни материали в 10 категории, с над 1000 презададени параметъра и повече от 1 милион възможни конфигурации. Така MyPrint.bg реално е най-голямата онлайн печатница в страната.

- Как контролирате риска от грешки при изцяло онлайн процес за поръчки за отпечатване на материали?

- Има два паралелни процеса, които гарантират, че поръчката ще бъде изпълнена качествено и в срок. От една страна, процесът е автоматизиран с предварително зададени параметри, които клиентът трябва да избере. Конфигураторът дава само опции, които са възможни. При отпечатването на материали след подаване на заявката и изпращане на файла за печат наш експерт проверява дали всичко е наред и при нужда от корекции се свързва с клиента. А при рекламните материали има интегриран софтуер, чрез който може да се види реално как ще стои брандингът. Освен това на разположение е и център за обслужване на клиенти чрез телефон и имейл.

- С какви темпове нараства търсенето на тази услуга, как реагират клиентите на възможностите, които платформата им предлага?

- Интересът е голям, тъй като клиентът може в реално време да сравни цените на материалите с оферти, за които обикновено се налага да чака. Освен това лесно може да оптимизира поръчката и да влезе в конкретен бюджет за секудни чрез промяна на параметрите. Нашите наблюдения са, че след регистрация потребителите правят само една поръчка, и то на артикули, които най-често се печатат - визитки, брошури. След проверка на качеството и уверение в това, че сроковете на доставка се спазват, започват с по-обемните заявки. В същото време имаме вече първата поръчка на флагове за плаж. С наближаването на летния сезон това ще бъде търсен артикул, а ние предлагаме разнообразие от 3 вида и общо 12 опции за размер.          

 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 15.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 15.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67609
0.596627
CNY
10
2.50677
3.9892
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.81397
35.537
USD
1
1.65664
0.603631