Затвори

Siemens търси най-добрите журналистически материали на тема „Дигитализация/Индустрия 4.0”

За втора поредна година Siemens организира мащабен журналистически конкурс, чиято цел е да отличи и награди най-добрите материали по актуални теми на съвремието ни.

Тази година темата на Siemens CEE Press Award е „Дигитализация / Индустрия 4.0".

Конкурсът ще се проведе в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа – Словакия, Румъния, Унгария, България, Украйна, Хърватска, Словения, Молдова, Черна гора, Сърбия, Австрия, както и Израел.

Основната цел на съревнованието е да отличи най-добрите медийни материали по важни теми на съвременното общество и да насърчи общуването между журналисти от региона.

"Дигитализацията и Индустрия 4.0, които вървят ръка за ръка, в бъдеще ще доведат до създаването на нова продуктова среда, където реалният и виртуалният свят ще се слеят. Машините, съоръженията и сензорите ще си комуникират и разменят информация глобално. Това ще позволи на компаниите не само да подобрят значително своята ефективност, но и да отговорят на променящите се условия на пазара по един по-бърз, по-рентабилен и по-гъвкав начин”, обяснява Катарина Свобода, ръководител „Комуникации” в Siemens Австрия, която отговаря за Югоизточна Европа. Медиите могат да играят ключова роля в разясняването и популяризирането на тези набиращи скорост тенденции и като един от пионерите в областта на дигитализацията, Siemens иска да насърчи и ускори този процес.

Материалите за конкурса трябва да са излъчени или публикувани в периода 1 октомври 2016 г. – 15 август 2017 г. Това включва статии от печатни и онлайн медии, агенционни публикации, както и предавания, репортажи или други формати в електронни медии (телевизия и радио). Те трябва да отразяват в дълбочина темата „Дигитализация/Индустрия 4.0” в национален или международен контекст и да предоставят информация в съответствие с определения формат. Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2017 г.

Изпратените материали ще бъдат оценявани във всяка страна от жури, което включва експерти, водещи журналисти и представител на Siemens. Победителите от отделните държави ще се класират за финалния кръг на състезанието, което ще се състои на 28 септември 2017 г. в Siemens City във Виена. Там трите най-добри журналистически материала от Югоизточна Европа ще бъдат наградени по време на галавечеря. Всеки от тримата победители ще получи чек за 1000 евро.

По време на финала във Виена всички победители от участващите страни ще имат възможността да посетят завода Haas Waffelwerke и да видят съвременни технологии на Siemens за дигитализация на производствения процес.

Siemens България кани всички заинтересовани журналисти от страната да изпращат своите материали по темата „Дигитализация/Индустрия 4.0” на имейл pressaward2017.bg@siemens.com. Допълнителна информация за конкурса може да получите на следния link.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Теодор Димитров e изпълнителен директор на българския стартъп за производство и доставка на матраци Amber. Завършил е Американския университет в България през 2014 година. Кариерата му започва в малката българска фирма ИВЕЛ 93 в Благоевград, която произвежда шоколадови изделия, където е бил търговски представител и мениджър на търговски екип.

Снимка: Личен архив

Айвазовски парк в Поморие - една от най-атрактивните възможности за инвестиции в имот

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.08.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.08.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.72914
0.578322
CNY
10
2.50394
3.99371
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.15175
0.464738
RUB
100
2.81524
35.521
USD
1
1.67208
0.598058