Затвори

Круизите на Norwegian вече са PREMIUM ALL-INCLUSIVE

Бурното развитие на круизната индустрия в последното десетилетие поднася новини и приятни изненади почти всеки месец. Нови кораби, малки, големи и хипергиганти влизат в експлоатация, нови дестинации придобиват популярност, нови технологии намират широко приложение на борда на круизните лайнери. Новини, разбира се, има и в областта на самите продукти, предлагани от круизните компании.

Наскоро, една от най-иновативните круизни компании - Norwegian Cruise Line обяви нов, специално разработен за европеския пазар продукт - PREMIUM ALL INCLUSIVE круизи.

В тази индустрия спонтанните решения са рядкост, а мениджърските екипи на Norwegian са доказали през годините, че умеят да мислят иновативно и ефективно. Наистина, нововъведението е рисково, защото пасажерите получават много повече от обичайното срещу съвсем незначително увеличение на цените.

По принцип, цената на един круиз включва настаняване в каюта от избраната категория, хранене пълен пансион в основните ресторанти и бюфет, дневни и вечерни забавления, ползване на басейни, фитнес и други спортни съоръжения. Допълнително, за да се закупи билет за круиз, се заплащат пристанищни и други видове такси. Круизното пътешествие обаче е свързано и с множество разходи, които се правят по време на самото пътуване и  не бива да се подценяват. Такива са например разходите за алкохолни и безалкохолни напитки, интернет, брегови екскурзии, бакшиши за обслужващия персонал и др.

Дори за опитния круизен пътешественик понякога е трудно да предвиди дали планираният бюджет ще е достатъчен за желаното пътуване.

По време на отпуск, в хубава обстановка и с приятели, човек е склонен да се поотпусне и да развърже кесията – бира, вино, следобедни коктейли, уиски... Въпреки че, цените на напитките на борда са съвсем разумни, за 7-дневен круиз сметката може да набъбне значително само по тази линия. По-предвидливите любители на питиетата купуват предлаганите от компаниите пакети напитки и така, за определена сума, получават безлимитна консумация и спестяват заплащането на такса обслужване – 15 - 18% върху цената на всяка поръчана напитка. Стойността на един такъв пакет за 7-дневен круиз може да варира от 180 до 360 евро на човек за круизни продукти от сходен на Norwegian клас, каквито например са продуктите на Royal Caribbean, MSC Cruises, Costa и др. Тези пакети обаче рядко включват бутилираната вода, която се доставя в каютите, а цената на една бутилка е от порядъка на 4-5 долара/евро за литър.

Всички круизни компании начисляват в бордните сметки на пасажерите бакшиши за камериерите и сервитьорите. Това е добро решение, което спестява на гостите неудобството да определят всеки път дали и какъв бакшиш да оставят. На днeвна база, компаниите начисляват на всеки пасажер между 10 и 15 евро. Така за 7-дневен круиз сумата по това перо може да надмине 100 евро.

Конкуренцията между круизните компании поддържа един задоволителен за всички баланс между цена и качество на продукта. Никой вече не намалява цените, защото спад в цените би означавал неизбежно влошаване на качеството, а в круизната индустрия компромисът с качеството е опасна игра с огъня. Въпреки ясно очерталата се вече тенденция на повишен интерес към круизите в глобален мащаб, борбата за привличане на клиенти между брандовете продължава.

Norwegian избраха печелившата тактика - малко завишение на цената срещу повече потребление, удобства и безгрижие!

Какво още включва офертата на PREMIUM ALL-INCLUSIVE круиза:

За възрастните: селекция от премиум алкохолни напитки на стойност до 15 щатски долара на чаша, наливна или бутилирана бира, вино на чаши, коктейли, безалкохолна бира и безалкохолни напитки във всички барове, зали и ресторанти. Таксата за обслужване - 18% при поръчка на напитки, вече също е включена в цената.

За децата и младежите: безлимитна консумация на безалкохолни напитки и вода.

Разнообразни видове кафе с марката Lavazza, сервирани във всички ресторанти по време на хранене също са включени. Ежедневно, всеки гост получава еднолитрова бутилка вода в каютата и то, безплатно. Бакшишите вече няма да се заплащат допълнително, пристанищните такси също са включени в цената.

По такъв начин бюджетът за круиза може да бъде напълно определен предварително, още в момента на резервацията на пътуването. Това е едно наистина съществено улеснение за гостите, което е добре да се има предвид при избора на круиз.

И това не е всичко, гостите, настанени в луксозни апартаменти, се радват на екстри като безплатни резервации за специализирани ресторанти, интернет пакет и борден кредит.

Информация за маршрутите и актуални цени за круизи на Norwegian Cruise Line може да се получи от уеб сайта на круизна агенция CONTITRANS-M.COM. Телефон за допълнителна информация и резервации: 0700 10 575.
 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 15.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67609
0.596627
CNY
10
2.50677
3.9892
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.81397
35.537
USD
1
1.65664
0.603631