Затвори

Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в СПА туризма ни

Момент от срещата между министър Ангелкова и султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия и председател на Комисията по туризъм и национално наследство на държавата. Снимката е от официалния сайт на министерството на туризма

Саудитска Арабия има сериозен интерес от инвестиции не само към петзведни хотели в България, но към възможностите за вложения в  балнео- и СПА туризма у нас. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по бТВ. Тя бе в правителствената делегация, начело с премиера Борисов, която бе на първо посещение на високо държавно ниво в Саудитска Арабия в историята на дипломатическите отношения межди двете държави. „Домакините проявиха голям интерес към лечебните свойства на минералната вода в България, останаха много впечатлени от това, че сме на второ място в Европа по ресурс на минерални води“, допълни министър Ангелкова. В Рияд тя е провела работна среща с Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия и председател на Комисията по туризъм и национално наследство на държавата.

По време на разговорите министър Ангелкова е представила пред принца на Саудитска Арабия Картата на инвестиционните проекти в туризма в България. На нейна база двамата са обсъдили конкретните възможности за инвестиции. „Това, което успяхме да договорим, е възможността да се построят петзвездни хотели в България на сериозни международни брандове, от които страната ни има нужда, за да се привлекат по-висок ранг туристи. Следващата година ще посетя Саудитска Арабия и конкретно на базата на инвестиционната карта ще бъдат набелязани и конкретните инвестиции“, каза министърът на туризма и подчерта, че най-интересни като места за вложения са били очертани София, Черноморието и зимните курорти в страната ни. По време на срещата в Саудитска Арабия голям интерес е предизвикала и темата за културата и историята на България. „Впечатли ги това, че сме създали културно-исторически маршрути, че могат да се съчетаят с почивката на туристите“, допълни министър Ангелкова. Принцът на Саудитска Арабия е поел ангажимента да посети България в края на следващата година. Той е бил поканен от министър Ангелкова да се включи в Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към СОТ. Форумът ще се проведе в България между 14 и 16 ноември 2018 г. "Надявам се точно тогава да обявим и конкретно мястото и бранда на хотела, които ще се изгради", каза тя. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Никола Янев, президент на предприемаческата организация Start It Smart

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 15.12.2017 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 15.12.2017 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67609
0.596627
CNY
10
2.50677
3.9892
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.81397
35.537
USD
1
1.65664
0.603631