Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Електромобили на Renault започват работа във Версайския дворец

100

За да отбележи 400-ната годишнина от раждането на кралския градинар Андре Льо Нотр, Версайският дворец пожела отново да заяви загрижеността си към околната среда и съпричастност към концепциите за устойчивото развитие. Една идея изниква в съзнанието, когато се търси мобилно решение, което може да се използва за следене на 43 км градини, поддръжка на 350 000 дървета и отглеждане на 300 000 цветя: само електромобили могат да гарантират липсата на нарушители на обществения ред в градините, показвайки по този начин уважение към посетителите.

Renault е единственият производител, който лансира гама от електрически автомобили: от четириколка до LCV, седан и градски автомобил. Поради тази причина, Renault и Версайският дворец решиха да развият сътрудничество, което ще защитава околната среда в градините и ще пази комфорта и сигурността на 12 милиона посетители годишно.

23 автомобила с нулеви емисии (Z.E.) ще посрещат многото и разнообразни нужди на прилежащата собственост на Версай. Три автомобила ZOE се използват от обслужващия персонал за обиколка на имота или придвижване между националния домейн на Версай и Marly-le-Roi; десет вана Kangoo Z.E. – остъклени или версии с удължена база, се използват от градинарите и кураторите на музеите за превоз на редки обекти, статуетки, растения и инструменти, докато десет модела Twizy се използват от грижещите се за реда служители, които оценяват тяхната подвижност и маневреност при достъпа до тесни алеи или когато се налагат незабавни действия.

Около тридесет зарядни станции са монтирани в националния имот на Версай, като част от внимателна конфигурация, която уважава архитектурната цялост на двореца и площите, т.е. под по-ниските прозорци на конюшните Grande Ecurie, в имота Trianon, в Marly и в градините Orangery.

Като реверанс към историята: любопитните посетители ще могат да видят Twizy, който е по-специален: "Twizy carriage" носи декорацията на каретата, собственост на престолонаследника, бъдещият Луи XVII.

още от Автомобили
20
Петък
Септември